首页
登录
职称英语
The General Electric Company, often criticized for the complexity of its str
The General Electric Company, often criticized for the complexity of its str
游客
2023-08-29
66
管理
问题
The General Electric Company, often criticized for the complexity of its structure and the resulting opacity of its numbers, said yesterday that it would break GE Capital, by far its largest business, into four businesses. The reorganization effectively eliminates the job of Denis J. Nayden, 48, the chairman of GE Capital. Each of the new units will have its own chief, who will report directly to Jeffrey R. Immelt, GE’s chairman. "The reason for doing this is simple. I want more direct contact with the financial services teams," Mr. Immelt said.
The new businesses are GE Commercial Finance, GE Insurance, SE Consumer Finance and GE Equipment Management. Some support functions within GE Capital, including risk management and treasury, will now report to Dennis Dammerman, 57, a GE vice chairman who preceded Mr. Nayden as GE Capital’s chief. Mr. Nayden will remain at GE as an adviser for now, but is expected to leave shortly to start a financial services firm.
Mr. Dammerman insisted that the reorganization had nothing to do with the increasing clamor from investors, regulators and the news media for greater transparency in accounting and for chief executives to take more responsibility for businesses: Analysts seem to believe him. "This is just what it appears to be, a managerial reorganization which gives leaders more direct access to the office of the chairman," said Martin A. Sankey, a GE analyst.
The executives leading the new units will also sit on GE’s corporate executive council, a committee made up of the company’s top 25 executives, which meets periodically and discusses various strategic and management issues.
GE Capital, the company’s largest unit, provided $55 billion of GE’s $124 billion in revenue last year and $5.6 billion of its $ 19. 7 billion in pretax profits. The rest of GE had been divided into 11 other businesses, many of them — lighting and appliances are examples — much smaller than the new GE Capital units, yet each run by someone who reports directly to the chairman. Mr. Dammermn said that Mr. Immelt began talking about breaking GE Capital into more manageable pieces as soon as he took over as chief executive last September. "Jeff didn’t like the extra layer between him and the GE Capital businesses. "
GE has tried to make GE Capital less mysterious to the outside world. Although GE Capital was officially one unit, it had begun to report quarterly results in five product-related segments — a number that will be reduced to four with the new organization. And analysts say GE Capital’s management has been more accessible than it was in past years, and that Mr. Immelt and other GE corporate executives have been willing to discuss GE Capital in more depth. [br] The reorganization will enable GE’s chief executive to______.
选项
A、quiet down the unrest in the world
B、work in a more friendly business environment
C、have more direct contact with GE’s financial services teams
D、appear less mysterious to the outside world
答案
C
解析
根据题干中的“GE’s chief executive”可定位到第3段,第3段的最后一句“This is just whatit appears to be,a managerial reorganization which gives leaders more direct access to the office ofthe chairman”指出了重组的目的是以主席为首的GE高层可以和GE Capital的管理者更直接有效地沟通。文章最后一段提到重组结果时再次出现了这一信息,即“And analysts say GE Capital’smanagement has been more accessible than it was in pastyears”,因此,答案为C项。其他选项均与原文内容不符。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2968404.html
相关试题推荐
BecauseSouthAfricansaregenerallysobubbly(热情奔放的)andtalkative,silenc
BecauseSouthAfricansaregenerallysobubbly(热情奔放的)andtalkative,silenc
BecauseSouthAfricansaregenerallysobubbly(热情奔放的)andtalkative,silenc
Generallyspeaking,______(按照说明服用时),thedrughasnosideeffect.whentakenacc
【B1】[br]【B7】A、wayB、jobC、meansD、companyB选job是出于平衡的考虑,与ratherthan前面的work相对
[originaltext]M:Ms.Roth.ThisisDavidWongfromABCInsuranceCompany.[22]I
[originaltext]M:Ms.Roth.ThisisDavidWongfromABCInsuranceCompany.[22]I
Hisignoranceofthecompany’sfinancialsituation_________________________(导致
Thesmallcompanyis____________(面临着市场份额的激烈竞争).nowfacedwithintensecompetiti
Googlemustbethemostambitiouscompanyintheworld.Itsstatedgoal,"to
随机试题
如今,计算机在社会上起着重要的作用。它们明显地改变了我们工作、学习和购物的方式。但是,尽管计算机产业正给我们带来以往梦想不到的好处,它也造成一些严重问题。譬如说
[img]2022m10x/ct_ve01204002j_0006_221018[/img]Patwillwalkfromintersection
【51】Iwillavoidgossip,jealousy,andnegativethinking.Mostpeopledon‘t
【B1】[br]【B11】[originaltext]Onceregardedasanexpensivestatussymbol,t
施工单位应当依法取得相应等级的资质证书,并在其资质等级许可的范围内承揽工程。
A.呼吸道异物 B.支气管淋巴结结核 C.先天性喉喘鸣 D.毛细支气管炎
患者,男性,57岁,因上呼吸道感染、支气管炎住院治疗。为保持病室安静,环境噪声宜
某药材加工成饮片,习称"蝴蝶片"该药材主要的性状鉴别特征为 A.根头部有明显密
下列关于口腔健康教育的叙述,不正确的是A:其目的是使人认识到并终生保持口腔健康
下列人工、材料、机械台班的消耗,应计入定额消耗量的有()。A.准备与结束工
最新回复
(
0
)