首页
登录
职称英语
[originaltext] It is remarkable how risk-conscious people have become, espec
[originaltext] It is remarkable how risk-conscious people have become, espec
游客
2023-08-28
76
管理
问题
It is remarkable how risk-conscious people have become, especially on the road. Sure, some motoring maniacs (疯子)will always push their luck, causing harm for themselves and others, and everyone makes mistakes from time to time, gets distracted, becomes impatient and is, perhaps, not as mindful of other road users as he ought to be. Nevertheless, (26)the statistics for traffic accidents, at least in developed parts of the world, reveal an encouraging downward trend. In the United States, for instance, the latest figures from the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA)show that 33 808 people died on American roads in 2009, the lowest level since 1950. For that, (27)traffic authorities everywhere can thank the wholesale introduction of safety belts and airbags, as well as tougher drunk-driving laws. As could be expected, the recession has played its part in reducing the deathly toll on the road, especially among the most vulnerable group, 16- to 24-year-olds. They have suffered most from unemployment and hence have been exposed to less harm on the road. (28)The NHTSA worries that there could be a rebound in accidents once the recovery gets seriously underway and the young resume their careless driving habits. But the technologies NHTSA is putting greatest emphasis on are those that keep drunk motorists off the road. Across America, a third of traffic accidents these days are related to the use of alcohol. One system uses sensors developed by QinetiQ North America that can measure a person’s blood-alcohol content through the skin. (29)Attached to the steering wheel or the door handle, the device would stop anyone over the limit from driving home.
26. What can we learn from the statistics for traffic accidents?
27. What caused the decline of the number of people who died from traffic accidents?
28. What do the officials of NHTSA worry about?
29. How does the sensor work to keep drunk drivers off the road?
选项
A、More traffic accidents happened in the United States.
B、The number of traffic accidents is growing around the world.
C、Traffic accidents are mostly caused by being impatient.
D、There are less traffic accidents in developed countries.
答案
D
解析
细节辨认题。短文开头指出,至少在世界发达地区,交通事故的统计数字显示了一个令人鼓舞的下降的趋势。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2966006.html
相关试题推荐
Acidrainisaveryseriousairandwaterpollutionproblem.Manypeoplefee
Acidrainisaveryseriousairandwaterpollutionproblem.Manypeoplefee
Acidrainisaveryseriousairandwaterpollutionproblem.Manypeoplefee
[originaltext]Wecanagreewithprimitivemanthatfoodisabasicneed,bu
[originaltext]Wecanagreewithprimitivemanthatfoodisabasicneed,bu
[originaltext]Motivationcancomefromthreesources,twoofthemexternal
[originaltext]W:Youknow,I’veoftenwonderedwhypeoplelaughatthepicture
[originaltext]W:Youknow,I’veoftenwonderedwhypeoplelaughatthepicture
[originaltext]M:Thisweek,wewillansweraquestionfromafreshman,Erin.Er
WhatismostremarkableaboutthebuildingoftheSwissReTowerisnotits
随机试题
Althoughpunctualhimself,Dr.Smithwasquiteused______latefortheappointmen
TheUnitedStatesisnotusuallythoughtofasanationofparakeetlovers.Yet
WhatIsAnAmerican?"Ican’tmakeyouout,"HerryJameshas
Masstourismisaformoftourismthatinvolvestensofthousandsofpeople
Tom’swifewillalwaysstandbyhisside,______whatmay.A、comeB、comingC、came
Whatwouldyoudoifyourwalletbecamehardertoopenasyourspendingappr
建设工程施工总承包单位依法将工程分包给其他单位的,()。A.分包工程现场的
女性,34岁,2月来胸骨后烧灼样不适与反胃就诊。反流物呈酸性,餐后常发生胃灼热与
“秒杀”“专属”“定制”……这些在商场购物中常见的词汇,通常是商家们采取的“饥饿
下列属于国际性金融监管机构的是()。A.世界银行 B.国际货币基金组织 C
最新回复
(
0
)