首页
登录
职称英语
[originaltext] Under normal conditions the act of communication requires the
[originaltext] Under normal conditions the act of communication requires the
游客
2023-08-28
77
管理
问题
Under normal conditions the act of communication requires the presence of at least two persons: one who sends and one who receives the communication. In order to communicate thoughts and feelings, there must be a conventional system of signs or symbols which mean the same to the sender and the receiver. The means of sending communications are too numerous and varied for systematic classification; therefore, the analysis must begin with the means of receiving communications.
Reception of communication is achieved by our senses. Sight, hearing and touch play the most important roles. Smell and taste play very limited roles. Examples of visual communication are gesture and imitation. Although both frequently accompany speech, there are systems that rely solely on sight, such as those used by deaf and dumb persons. Another means of communicating visually is by signals of fire, smoke, flags or flashing lights. Feelings may be simply communicated by touch such as by handshaking, although a highly-developed system of handshaking disables blind, deaf, and dumb persons to communicate intelligently. Whistling to someone, clapping hands in a theater, and other forms of communication by sound rely upon the ear as a receiver. The most fully-developed form of auditory communication is, of course, the spoken language.
The means of communication mentioned so far have two features in common: they last only a short time, and the persons involved must be relatively close to each other. Therefore, all are restricted in time and space.
29. Why does the speaker analyze reception of communication first?
30. What examples are taken when talking about visual communication?
31. What’s the feature of means of communication discussed by the speaker?
选项
A、They don’t need conventional signs and symbols.
B、They only require a receiver in communication.
C、The distance between communicators can’t be too long.
D、They are not restricted in time and space.
答案
C
解析
细节题。短文结尾部分提到,就目前为止提到的交流方式具有两个共同的特征:一是它们持续的时间短;二是相对而言交流者必须互相靠得比较近。C描述的是第二个特征.因此为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2964742.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Goodmorningandwelcometotoday’sprogram.Haveyoualwaysw
[originaltext]W:Iseeyouandyourwifehavebeendecoratingyourouterwalla
[originaltext]M:Howareyou,Linda?Ihaven’tseenyouaroundforafewdays.
[originaltext]M:Hello,Prof.Pakcher.Ihaveaclasstomorrowafternoonfrom2
[originaltext]W:IheardthatyoucampedintheDeathValleylastnight.Butth
[originaltext]W:Weneedtoleteveryoneknowabouttheseminar,butwedon’th
[originaltext]W:I’vejustpreparedrelevantpresentationmaterialsoftheWint
[originaltext]GettingintoHarvardUniversitygottougherthisyearasare
[originaltext]W:I’mtryingtoloseweightbyrunning,butalltheexerciseis
[originaltext]W:WhynotwriteabouttheancientcivilizationofMexico?Youar
随机试题
Thewonderswhichmedicalworkershavealreadybroughtaboutinthediagnosi
[originaltext]Martin:Hithere,Pat.Howareyou?Pat:Fine,thanks,Martin.I
Wehadtowaitsometimebeforethemenuwasbroughttousandourorders______
Humansympathy【C1】______whalesisonlynaturalofallthecreaturesinthe
关于税收饶让的说法,正确的是()。A.税收饶让可以完全解决重复征税 B.居
某银行为争取客户资源开发了一种新的理财产品,但该理财产品存在的设计缺陷可能给银行
受体激动药的最大效应取决于其______的大小;当______相同时药物的效价强
海关统计是按照( )统计原则进行统计。A.经济合作与发展组织(OECD)的国际
马老师在逛商场时偶遇班上一位小朋友的家长,便一同挑选衣服。付款时,这位家长坚持把
在软基上建造斜坡堤,应用了土工织物的哪些功能?起到怎样的作用?
最新回复
(
0
)