首页
登录
职称英语
We usually think of payday lenders, pawn shops(典当行)and other high-cost loan
We usually think of payday lenders, pawn shops(典当行)and other high-cost loan
游客
2023-08-12
65
管理
问题
We usually think of payday lenders, pawn shops(典当行)and other high-cost loan operations as alternative forms of financing for people who are short of cash. But that’ s merely a false appearance: They couldn’ t operate without billions of dollars in cheap capital from the nation’ s biggest banks.
It starts with some history: Back in the 1980s, the Main Street emergency lenders were fairly small and largely independent businesses. But then they started consolidating, looking for access to capital markets in order to deepen their liquidity and finance expansion. Cash America went public in 1987, and others followed. Banks took notice and started investing in what was becoming a profitable, highly reproducible franchise. The result is that while pawn shops and payday lenders charge high interest rates to borrowers, banks lend them money at standard business rates.
The big high-cost lenders are up front about their dependence on Wall Street credit. " We depend on loans and cash management services from banks to operate our business," said Kansas-based QC Holdings in a 2012 filing. "If banks decide to stop making loans or providing cash management services to us, it could have a material adverse effect on our business, results of operations and financial condition. "
But the banks themselves don’ t talk much about it—even though many of their executives sit on the boards of the companies, they keep rolling in cash. The irony is that some customers are driven to the high-cost loan industry precisely because they can’ t get credit through traditional channels. So the big banks benefit on both ends: They avoid taking on risky borrowers themselves , which preserves their reputations, while indirectly profiting off the exorbitant(过高的)interest the Main Street lenders charge.
Reinvestment Partners, a North Carolina-based non-profit that advocates for the underbanked, put out a report Monday laying out how the system works and just how much money flows through it. "This paper is the kickoff point. Then go and make specific entreaties(恳求)to various banks, to find out why you think you’ re doing this, if you intend to keep doing this," says research director Adam Rust, who thinks bank sought to divest(放弃)high-cost lenders entirely.
But high-cost lenders are entirely legal, and banks are disinclined to take their money out of circulation for debatable points of morality. So if that fails, Rust says he’ 11 ask the banks’ regulator, the Office of the Comptroller of the Currency to ban the practice of financing high-cost loans. That’s a tall order too, given that cutting small lenders off from the capital markets would effectively put them out of business altogether—which a regulator would think really carefully before doing. [br] What do banks’ regulators consider before prohibiting banks from financing lenders?
选项
A、Banks may suffer serious economic losses.
B、These lenders will register a protest with the government.
C、It will cut off these lenders’ fund and make them close.
D、It will cause economic recession of the whole country.
答案
C
解析
根据题干中的关键词regulators,consider,prohibiting,financing lenders,将本题定位于最后一段。最后一段说,如果禁止银行融资高成本贷款,将小型贷款机构从资本市场移除的话,将会使它们完全倒闭。可见,这就是监管者考虑的事情。故答案为C(这样做会切断这些贷款机构的资金,使它们完全倒闭)。A项(银行可能会遭受严重的经济损失),文中说监管者之所以慎重考虑,是因为害怕贷款机构完全倒闭,而没有提到对银行的影响,故排除;B、D选项,原文没有提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2920670.html
相关试题推荐
[originaltext](16)TheUShousingsectorusuallyleadstherestoftheecon
[originaltext](16)TheUShousingsectorusuallyleadstherestoftheecon
Farmersusuallyuseploughstopreparetheirfieldsforplantingcrops.Plou
Farmersusuallyuseploughstopreparetheirfieldsforplantingcrops.Plou
Farmersusuallyuseploughstopreparetheirfieldsforplantingcrops.Plou
Farmersusuallyuseploughstopreparetheirfieldsforplantingcrops.Plou
古代帝王们通常通过建设大型的水利工程来巩固他们的统治。Ancientemperorsusuallyconsolidatedtheirreignby
[originaltext]M:Hi,Jenny.CouldIborrowsomemoneyuntilpayday?W:Uh,yeah
[originaltext]M:Hi,Jenny.CouldIborrowsomemoneyuntilpayday?W:Uh,yeah
[originaltext]M:Hi,Jenny.CouldIborrowsomemoneyuntilpayday?W:Uh,yea
随机试题
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteanapplicationfo
Whenimaginativescientistsfirstsuggestedthepossibilitythatoneperson
[originaltext]M:Andanothertiling.WhataboutthejobssectioninTheTimes?
意外地遇到一个青年拿了一本《从军日记》坐在我的旁边看,他竟大胆地向我宣传,要我去买一本来看看,我回答他:“我不赞成女人当兵,所以也不喜欢看这本书。”
资源消耗resourcesconsumption
下列各项,对开窍剂使用注意事项描述错误的是A.中病即止 B.多加热煎煮 C.
患者突然自觉心悸胸闷半小时来诊。心电图示:心率180次/分,心律规则,P波无法辨
已知某客运站近10年5月1日客流量数据资料如下: 根据已知数据,客流量随时
患者男性,52岁,会计师,1年来间断出现短暂性左侧肢体麻木、无力,持续数分钟后可
施工期间最高气温超过30℃时,现场拌制砂浆使用完毕时间是( )h内。A.2
最新回复
(
0
)