首页
登录
职称英语
[originaltext] (12)The US has already lost more than a third of the native
[originaltext] (12)The US has already lost more than a third of the native
游客
2023-08-12
41
管理
问题
(12)The US has already lost more than a third of the native languages that existed before European colonization, and the remaining 192 are classed by UNESCO as ranging between "unsafe" and "extinct".
(13)" We need more funding and more effort to return these languages to everyday use," says Fred Nahwoosky of the National Museum of the American Indian. " We are making progress but money needs to be spent on revitalising languages, not just documenting them. "
Some 40 languages, mainly in California and Oklahoma where thousands of Indians were forced to relocate in the 19th century, have fewer than 10 native speakers.
" Part of the issue is that tribal groups themselves don’t always believe their languages are endangered until they’re down to the last handful of speakers. But progress is being made through immersion schools, because if you teach children when they’re young it will stay with them as adults and that’s the future," says Mr. Nahwoosky, a Comanche Indian. Such schools have become a model in Hawaii. But the islanders’ local language is still classed by UNESCO as critically endangered because only 1,000 people speak it.
(14)The decline in American Indian languages has historical roots. In the mid-19th century, the US government adopted a policy of Americanising Indian children by removing them from their homes and culture. Within a few generations most had forgotten their native tongues.
(15)Another challenge to language survival is television. It has brought English into homes and pushed out traditional story-telling and family time together, accelerating the extinction of native languages.
Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.
12. What do we learn from the report?
13. For what purpose does Fred Nahwoosky appeal for more funding?
14. What is the historical cause of the decline in American Indian languages?
15. What does the speaker say about television?
选项
A、It is being utilised to teach native languages.
B、It tells traditional stories during family time.
C、It speeds up the extinction of native languages.
D、It is widely used in language immersion schools.
答案
C
解析
短文最后提到,濒危语言面临的另一个挑战是电视,它将英语带进每家每户,并且剥夺了传统的家人之间讲故事和聊天的时间,加速了美国本土语言的消亡。因此答案为C)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2920559.html
相关试题推荐
[originaltext]LateinJanuary1975,[23-1]a17-year-oldGermangirlcalle
[originaltext]The2010GlobalHungerIndexreportwasreleasedtodaybythe
[originaltext][16]Wearegoingtostarttodaytalkingaboutcongressional
[originaltext][16]Wearegoingtostarttodaytalkingaboutcongressional
[originaltext][16]Wearegoingtostarttodaytalkingaboutcongressional
[originaltext][16]Wearegoingtostarttodaytalkingaboutcongressional
[originaltext]Thediamondisconsideredthemostfamousandvaluablejewel
[originaltext]M:HaveyoueverusedanyoftheservicesofferedbytheCareerS
[originaltext]M:HaveyoueverusedanyoftheservicesofferedbytheCareerS
[originaltext]W:Goodmorning.WhatcanIdoforyou?M:Goodmorning.[1]I’v
随机试题
RelationsbetweentheUnitedStatesandColombiasufferedformanyyearsbec
Cancellationoftheflight______manypassengerstospendthenightattheairpor
Whattopicarethemanandwomandiscussing?[br][originaltext]M:Ireallyapp
下列选项中,不属于被动式隔爆技术的是()。A.岩粉棚 B.水槽棚 C.水袋
土的密度试验须进行二次平行测定,取其算术平均值,相应平行差值不得大于0.02g/
某公司预计M设备报废时的净残值为3500元,税法规定的净残值为5000元,该公司
适合入选收入型组合的证券有()A.高收益的普通股 B.高收益的债券 C.高
几个学生正趴在树下兴致勃勃地观察着什么,一位教师看到他们满身是灰的样子,生气地走
某重力式挡土墙,墙高6m,墙背竖直光滑,墙后填土为松砂,填土表面水平,地下水与填
某工程在缺陷责任期内,因施工质量问题出现重大缺陷,发包人通知承包人进行维修,承包
最新回复
(
0
)