首页
登录
职称英语
[originaltext] Hello Ladies and Gentlemen, it gives me great pleasure to int
[originaltext] Hello Ladies and Gentlemen, it gives me great pleasure to int
游客
2023-08-05
67
管理
问题
Hello Ladies and Gentlemen, it gives me great pleasure to introduce our speaker for today’s talk. [16] Patricia Ryan is a longtime English teacher who asks a thought-provoking question: Is the world’s focus on English preventing the spread of great ideas in other languages? In other words: What if Einstein had to pass the TOEFL? It’s a passionate defense of translating and sharing ideas. Now, let’s welcome Patricia Ryan.
Patricia Ryan:
Thank you. I have been living and teaching in the Gulf for over 30 years. And in that time, I have seen a lot of changes. [17] And I want to talk to you today about language loss and the globalization of English. Today, languages are dying at an unprecedented rate. A language dies every 14 days. Now, at the same time, English is the undisputed global language. Could there be a connection? Well I don’t know. But I do know that I’ve seen a lot of changes.
[18] Now the major change that I’ve seen is how teaching English has shifted from being a mutually beneficial practice to becoming a massive international business that it is today. It has become a current trend for every English-speaking nation on earth. And why not? After all, the best education— according to the latest World University Rankings—is to be found in the universities of the U.K. and the U.S. So everybody wants to have an English education, naturally. But if you’re not a native speaker, you have to pass a test.
Now can it be right to reject a student on linguistic ability alone? Perhaps you have a computer scientist who’s a genius. Would he need the same language as a lawyer, for example? Well, I don’t think so. We English teachers reject them all the time. They can’t pursue their dream any longer, till they get English. But now it can be dangerous to give too much power to a narrow segment of society.
Okay. "But," I hear you say, "what about the research? It’s all in English." So the books are in English, and the journals are done in English, but I ask you, what happened to translation? If you think about the Islamic Golden Age, there was lots of translation then. They translated from Latin and Greek into Arabic, into Persian, and then it was translated on into the Germanic languages of Europe and the Romance languages. And so light shone upon the Dark Ages of Europe. [19] Now don’t get me wrong; I am not against teaching English. I love it that we have a global language. We need one today more than ever. But I am against using it as a barrier. Let us celebrate diversity. Mind your language. Use it to spread great ideas. Thank you very much.
16. What is Patricia Ryan’s profession?
17. What is the focus of Patricia Ryan’s speech?
18. What does the speaker say about the change of teaching English"?
19. What is the speaker’s attitude towards English?
选项
A、It is a mutually beneficial practice.
B、It becomes an international business.
C、It becomes the best way of education.
D、It becomes less important than it used to be.
答案
B
解析
演讲者提到,她看到英语教学已经从一个互惠互利的方式演变成了大规模的国际产业(a massive international business)。由此可知B项正确。A项“这是一个互利的做法”是英语教学之前的状态,目前英语教学已经成为了一项国际产业,故排除A项。C项“它变成最佳的教育方式”是利用录音中出现的education来设置的干扰项,演讲者在解释英语为何如此流行时,提到最优秀的教育资源集中在英美,而不是说英语变成最佳的教育方式。D项“它变得不那么重要了”与录音原文不符,演讲者认为英语仍然很重要。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2899831.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Iseeyournewresumethatyouworkedasamanagerofstorecal
[originaltext]M:Iseeyournewresumethatyouworkedasamanagerofstorecal
[originaltext]M:Hi,Mandy.How’severythinggoing?W:Nottoogood,Isuppose.
[originaltext]M:Hi,Mandy.How’severythinggoing?W:Nottoogood,Isuppose.
[originaltext]M:Hi,Mandy.How’severythinggoing?W:Nottoogood,Isuppose.
[originaltext]W:Iwanttoregisterforthismathematicscourse.M:I’msorryr
[originaltext]W:Iwanttoregisterforthismathematicscourse.M:I’msorryr
[originaltext]W:Iwanttoregisterforthismathematicscourse.M:I’msorryr
[originaltext]W:Iwanttoregisterforthismathematicscourse.M:I’msorryr
[originaltext]W:Iwanttoregisterforthismathematicscourse.M:I’msorryr
随机试题
Anothercriticalfactorthatplaysapartinsusceptibilitytocoldsisage.
我对他的正直不能信赖。Ihavenorelianceuponhonesty.//Ihavenoconfidenceinhishonest
Theoceanbottom—aregionnearly2.5timesgreaterthanthetotallandarea
[originaltext]Researchersquestioned580Americansfromages15to26,asw
You’vebeenworkingoutregularlyforquiteawhile,butyou’renowherenear
以下关于疾病保险说法正确的是A.是以约定医疗行为的发生为给付保险金的条件 B.
患者女,50岁。缺失,余牙正常,口底至舌侧牙龈距离为10mm,设计铸造可摘局部义
珍珠的鉴别特征不包括下列哪一项A.质地坚硬,断面可见辐射状纹理,粉性 B.无臭
小潘并非既懂德语又懂法语。如果上述断定为真,那么下列断定必定为真的是( )。A
影响药物胃肠道吸收的因素有A.药物的解离度与脂溶性 B.药物溶出速度 C.药
最新回复
(
0
)