首页
登录
职称英语
How Babies Learn Language During the first year of a chi
How Babies Learn Language During the first year of a chi
游客
2023-07-29
35
管理
问题
How Babies Learn Language
During the first year of a child’s life, parents and careers are concerned with its physical development; during the second year, they watch the baby’s language development very carefully. It is interesting just how easily children learn language. Children who are just three or four years old, who cannot yet tie their shoelaces, are able to speak in full sentences without any specific language training.
The current view of child language development is that it is an instinct—something as natural as eating or sleeping. According to experts in this area, this language instinct is innate—something each of us is born with. But this prevailing view has not always enjoyed widespread acceptance.
In the middle of last century, experts of the time, including a renowned (著名的) professor at Harvard University in the United States, regarded child language development as the process of learning through mere repetition. Language "habits" developed as young children were rewarded for repeating language correctly and ignored or punished when they used incorrect forms of language. Over time, a child, according to this theory, would learn language much like a dog might learn to behave properly through training.
Yet even though the modern view holds that language is instinctive, experts like Assistant Professor Lise Eliot are convinced that the interaction a child has with its parents and caregivers is crucial to its developments. The language of the parents and caregivers act as models for the developing child. In fact, a baby’s day-to-day experience is so important that the child will learn to speak in a manner very similar to the model speakers it hears.
Given that the models parents provide are so important, it is interesting to consider the role of "baby talk" in the child’s language development. Baby talk is the language produced by an adult speaker who is trying to exaggerate certain aspects of the language to capture the attention of a young baby.
Dr Roberta Golinkoff believes that babies benefit from baby talk. Experiments show that immediately after birth babies respond more to infant-directed talk than they do to adult-directed talk. When using baby talk, people exaggerate their facial expressions, which helps the baby to begin to understand what is being communicated. She also notes that the exaggerated nature and repetition of baby talk helps infants to learn the difference between sounds. Since babies have a great deal of information to process, baby talk helps. Although there is concern that baby talk may persist too long, Dr Golinkoff says that it stops being used as the child gets older, that is, when the child is better able to communicate with the parents.
Professor Jusczyk has made a particular study of babies’ ability to recognize sounds, and says they recognize the sound of their own names as early as four and a half months. Babies know the meaning of Mummy and Daddy by about six months, which is earlier than was previously believed. By about nine months, babies begin recognizing frequent patterns in language. A baby will listen longer to the sounds that occur frequently, so it is good to frequently call the infant by its name.
An experiment at Johns Hopkins University in USA, in which researchers went to the homes of 16 nine-month-olds, confirms this view. The researchers arranged their visits for ten days out of a two week period. During each visit the researcher played an audio tape that included the same three stories. The stories included odd words such as "python" or "hornbill", words that were unlikely to be encountered in the babies’ everyday experience. After a couple of weeks during which nothing was done, the babies were brought to the research lab, where they listened to two recorded lists of words. The first list included words heard in the story. The second included similar words, but not the exact ones that were used in the stories.
Jusczyk found the babies listened longer to the words that had appeared in the stories, which indicated that the babies had extracted individual words from the story. When a control group of 16 nine-month-olds, who had not heard the stories, listened to the two groups of words, they showed no preference for either list.
This does not mean that the babies actually understand the meanings of the words, just the sound patterns. It supports the idea that people are barn to speak, and have the capacity to learn language from the day they are born. This ability is enhanced if they are involved in conversation: And, significantly, Dr Eliot reminds parents that babies and toddlers(初学走路的孩子)need to feel they are communicating. Clearly, sitting in front of the television is not enough; the baby must be having an interaction with another speaker. [br] Dr Golinkoff believes that parents don’t have to worry about using baby talks too much in communicating with their babies.
选项
A、Y
B、N
C、NG
答案
A
解析
从第六段的最后一句“Although there is concern that baby talk may persist too long, Dr Golinkoff says that it stops being used as the child gets older,that is,when the child is better able to communicate with the parents”,可得出答案是Y。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2878852.html
相关试题推荐
Yourmusclesareworkingtomoveaweightwhenyouare______.[br]Duringthe
【B1】[br]【B11】[originaltext]Languageisanamazingphenomenon.Speech—theu
【B1】[br]【B9】[originaltext]Languageisanamazingphenomenon.Speech—theut
【B1】[br]【B2】[originaltext]Languageisanamazingphenomenon.Speech—theut
Languageisanamazingphenomenon.Speech—the【B1】ofsoundstoconveymeaning—
Duringthelastnight,hardly__________(他一开始睡觉)whenthetelephoneringawaken
【B1】[br]【B5】A、soundB、gestureC、languageD、emotionB下一句开头提到“这些语言研究是……。”据此可知空白处
HomeFewwordsintheEnglishlanguagehavesuchaspecialmeaning.Homeisapl
[originaltext]YokoiShoichi,aJapanesesoldierduringWorldWarII,nevers
【B1】[br]【B2】A、withB、afterC、beforeD、duringC逻辑衔接题。根据文章第二段第一句中...itcouldacc
随机试题
A—AnE-mailAccountB—WebSiteDesignC—IdentifyingYourAudienceD—Selectinga
如右图,两只小爬虫甲和乙从A点出发,沿长方形ABCD的边,按箭头方向爬行,在离C
患者,24岁,GP,孕40周,头位临产8小时,宫口开大5cm。提示:等待自然分娩
以下关于借贷需求的说法正确的是( )。A.借款需求又称借款目的,是指公司对现金
使用折现现金流估值法对企业进行估值时,可以直接计算得到股权价值的模型是()
一、根据所给图表资料回答101~105题。 部分国家国际旅游人数统计表单
根据测绘成果管理条例,下列地理信息数据中,属于重要地理信息数据的有( )。A.
非留体抗炎药治疗类风湿关节炎的机理是 A.抑制T淋巴细胞的功能B.抑制B淋巴
已就位在弹簧支座上的凝汽器组装完毕后,汽侧灌水试验的工作内容包括()。A.灌水
A.粥样硬化 B.破裂出血 C.间歇性痉挛 D.玻璃样变性 E.内膜纤维
最新回复
(
0
)