首页
登录
职称英语
In the United States, the need to protect plant and animal species has becom
In the United States, the need to protect plant and animal species has becom
游客
2023-07-24
62
管理
问题
In the United States, the need to protect plant and animal species has become a highly controversial and sharply political issue since the passage of the Endangered Species Act in 1973. The act, designed to protect species’ living areas, and policies that preserve land and forests compete with economic interests. In the 1990’s, for example, the woodcutters in the Western United States were challenged legally in their attempt to cut trees for timber in the Cascade Mountains. The challenge was mounted to protect the endangered spotted owl(猫头鹰), whose remaining population occupies these forests and requires the intact, ancient forest for survival. The problematic situation set the interests of environmentalists against those of corporations and of individuals who stood to lose jobs. After months of debate and legal battles, the fate of the woodcutters--and the owls--was still undecided in mid-1992. Similar tensions exist between the developed and the developing nations. Many people in industrialized nations, for example, believe that developing nations in tropical regions should do more to protect their rainforests and other natural areas. But the developing countries may be impoverished(使穷困), with populations growing so rapidly that using the land is a means to temporarily avoid worsening poverty and starvation.
Many of the changes to Earth that concern scientists ’have the potential to rob the planet of its biological richness. Global warming, for example, could wipe out species unable to quickly adapt to changing climates. Clearly, protecting Earth’s biological diversity is a complex problem. But solutions to humanity’s current problems will come only through coordinated international efforts to control human population, stabilize the composition of the atmosphere, and preserve intact Earth’s complex web of life. [br] According to the passage, what truely results in the impoverishment of the developing countries?
选项
A、The rapid growth of population.
B、The presenvation of rainforests.
C、The cutting of rainforests.
D、The conflicts between developed countries and developing countries.
答案
A
解析
细节理解题。依据文章第一段最后一句“the developing countries may be impoverished,with population so rapidly that using the land is a means to temporarily avoid worsening poverty and starvation”,可知导致发展中国家贫穷的真正原因在于人口过快的增长,而伐木耕地只是权宜之计。另外由文章第二段最后一句话可知解决人类所面临问题的关键之处在于通过全球协作控制人类自身数量的增长。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2864715.html
相关试题推荐
OldageintheUnitedStatespresentsmanyproblemsandopportunities.Asa
OldageintheUnitedStatespresentsmanyproblemsandopportunities.Asa
OldageintheUnitedStatespresentsmanyproblemsandopportunities.Asa
OldageintheUnitedStatespresentsmanyproblemsandopportunities.Asa
OldageintheUnitedStatespresentsmanyproblemsandopportunities.Asa
OldageintheUnitedStatespresentsmanyproblemsandopportunities.Asa
[originaltext]AsmorewomenintheUnitedStatesmoveuptheprofessionall
[originaltext]Manyanimalsareusedtohelpscientistsfindoutwhatwillh
__________.(同中国加强合作)isintheinterestsoftheUnitedStates.Increasedcooper
Ananimalspeciesbecomesextinctwhenitcouldn’tproduceenoughyoungto_____
随机试题
Whatdoesthemanmean?[br][originaltext]W:Idon’tthinkthejobhastobed
Whensheheardfromthehospitalthathergrandfatherhaddied,she______intote
膀胱湿热证可见A.小便点滴而出 B.小便频急而痛 C.小便频数清长 D.小
个人申请保荐代表人资格应当具备的条件有()。 Ⅰ.未负有数额较大到
A. B. C. D.
阅读下面材料,回答问题。 在讨论“如何培养学生的创造力”的会议上,王老师说:“
其表达产物是生长因子受体的癌基因是( )。A.SIS B.HER-2 C.
某投资者通过场内投资10000元申购上市开放式基金,假设管理人规定的申购费率为
期货公司董事长、总经理、首席风险官在失踪、死亡、丧失行为能力等特殊情形下不能履行
2017年11月20日,甲、乙约定:由甲提供布料,乙为甲加工西服一套,加工费10
最新回复
(
0
)