首页
登录
职称英语
It is difficult to believe that, only eighty years ago, the idea of the dome
It is difficult to believe that, only eighty years ago, the idea of the dome
游客
2023-07-21
97
管理
问题
It is difficult to believe that, only eighty years ago, the idea of the domestic electric light was held in contempt by all the "experts" -- with the exception of a 31-year-old American inventor named Tomas Alva Edison. When the price of gas stocks nosedived in 1878 because Edison announced that he was working on the incandescent(发白热光的)lamp, the British Parliament set up a committee to look into the matter. The distinguished witnesses reported, to the relief of the gas companies, that Edison’s ideas were "good enough for our transatlantic friends, but unworthy of the attention of practical or scientific men."
The scientific idea being ridiculed is not some wild dream like everlasting motion, but the humble little electric light bulb, which three generations of men have taken for granted, except when it burns out and leaves them in the dark. Yet although in this matter Edison saw far beyond his contemporaries, he too in later life was guilty of the same shortsightedness that caused trouble to Preece and Co. , for be opposed the introduction of alternating current.
The most famous, and perhaps the most instructive, failure in predicting the future has occurred in the fields of aero- and astronautics. At the beginning of the twentieth century, scientists were almost unanimous(无异议的)in declaring that heavier-than-air flight was impossible, and anyone who attempted to build aero planes was a fool. The great American astronomer, Simon Newcomb, wrote a celebrated essay which concluded:
"The demonstration that no possible combination of known substances, known forms of machinery and known forms of force can be united in a practical machine by which men shall fly long distances through the air, seems to the writer as complete as it is possible for the demonstration of any physical fact to be."
A few years after the first aero planes had started to fly, another astronomer, William H. Pickering, wrote: "The popular mind often pictures gigantic flying machines speeding across the Atlantic and carrying innumerable passengers in a way equivalent to our modern steamships... It seems safe to say that such ideas must be wholly visionary, and even if a machine could get across with one or two passengers, the expense would be too great for any but the capitalist who could own his own yacht(快艇)."
Of the many lessons to be drawn from these examples is this. Anything that is theoretically possible will be achieved in practice, no matter what the technical difficulties, if it is desired greatly enough. [br] Simon Newcomb concluded in a celebrated essay that ______.
选项
A、the hope that men could fly long distances through the air would remain a dream
B、it is clear that building a machine by which men shall fly long distances is impossible
C、all physical facts have demonstrated that men can not fly long distances through the air
D、men have not yet learned to produce a flying machine with known substances and known forms of machinery and force
答案
B
解析
由题干Simon Newcomb可定位到第三段最后一句,接着第四段是引用他的话:就现在的机器和物质是不可能建造一个装置让人远距离地在空气中飞行。他的话是一个例子来说明第三段第二句的观点:任何想建造飞机的人都是傻子,所以选B)。Simon Newcomb是说制造飞行器是否可能的问题,而不是说人类是否可以飞行的问题,所以A)和C)不对;D)不是Simon Newcomb所写的内容。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2857331.html
相关试题推荐
Ibelieveinthetheorythat____________(高等动物是由低等动物发展而来的)。morecomplicatedan
___________(只要你不断尝试),youwillbeabletoresolvethedifficultproblemsoonero
ItwasmyEnglishteacher______(鼓励我不要失去信心)whenImetwithdifficultiesinlear
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththest
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththest
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththest
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththest
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththest
[originaltext]W:Mysonfindsitverydifficulttobeawayfromhome.M:Ihad
[originaltext]W:Mysonfindsitverydifficulttobeawayfromhome.M:Ihad
随机试题
Thesizeofaflat-screentelevisionisgivenasthelengthofthescreen’sdiag
Whenyouaresearchingforajob,it’simportanttobepreparedfortheso-c
Thisisaplace______I’velongwantedtovisit.A、whichB、whereC、whenD、whyA从
下列书稿中,应履行重大选题备案手续的有( )。A.《日本动画研究文集》 B.
以下符合持《临时营业演出许可证》进行营业性文艺演出的外国人在中国就业相关规定的是
妊娠晚期羊水主要来自于A.母体血清经羊膜的透析液 B.胎儿尿液 C.胎儿呼吸
2008~2012年间,全国石油消费量超过全国石油产量2倍的年份有几
仅存在于中枢神经系统的神经递质是 A.乙酰胆碱B.生长抑素C.肾上腺素D
某商品住宅小区共有住宅800套,已售出并交付600套,其中三套住房登记为王某,其
以下属于会计上收入确认条件的有()。A.经济利益的流出额能够可靠计量 B.经
最新回复
(
0
)