首页
登录
职称英语
[originaltext] Margaret, married with two small children, has been working f
[originaltext] Margaret, married with two small children, has been working f
游客
2023-07-20
62
管理
问题
Margaret, married with two small children, has been working for the last seven years as a night cleaner, cleaning offices in a big building.
She trained as a nurse, but had to give it up when her elder child became seriously ill. "I would have liked to go back to it, but the shifts are all wrong for me, as I have to be home to get the children up and off to school."
So she works as a cleaner instead, from 9 p.m. till 6 a.m. five nights a week for just £90, before tax and insurance. "It’s better than it was last year, but I still think that people who work unsocial hours should get a bit extra."
The hours she’s chosen to work mean that she sees plenty of the children, but very little of her husband. However, she doesn’t think that puts any pressure on their relationship.
Her work isn’t physically very hard, but it’s not exactly pleasant, either. "I do get angry with people who leave their offices like a place for raising pigs. If they realized people like me have to do it, perhaps they’d be a bit more careful."
The fact that she’s working all night doesn’t worry Margaret at all. Unlike some dark buildings at night, the building where she works is fully lit, and the women work in groups of three. "Since I’ve got to be here, I try to enjoy myself — and I usually do, because of the other girls. We all have a good laugh, so the time never drags."
Another challenge Margaret has to face is the reaction of other people when she tells them what she does for a living. "They think you’re a cleaner because you don’t know how to read and write," said Margaret. "I used to think what my parents would say if they knew what I’d been doing, but I don’t think that way any more. I don’t dislike the work though I can’t say I’m mad about it."
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
33. Why did Margaret quit her job as a nurse?
34. Why does Margaret get angry with people who work in the office?
35. How does Margaret feel when at work?
选项
A、Light-hearted because of her fellow workers.
B、Happy because the building is fully lit.
C、Tired because of the heavy workload.
D、Bored because time passed slowly.
答案
A
解析
选项中的Light-hearted,Happy,Tired,workload等表明,本题考查工作时的感觉。短文中提到I try to enjoy myself—and I usually do,because of the other girls,由此可知,Margaret在工作时感到非常愉快,因为有其他同事在,故答案为[A]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2854244.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Hi,Janet,youaresoluckytohavedonewellwithyourfinal
[originaltext]AfellowhadjustbeenhiredasthenewCEOofalargehigh-t
[originaltext]AfellowhadjustbeenhiredasthenewCEOofalargehigh-t
[originaltext]AfellowhadjustbeenhiredasthenewCEOofalargehigh-t
[originaltext]Oneday,[29]Johnwasdoingsomeshoppinginthemarketwhen
[originaltext]Oneday,[29]Johnwasdoingsomeshoppinginthemarketwhen
[originaltext]Oneday,[29]Johnwasdoingsomeshoppinginthemarketwhen
[originaltext]M:Howdidyoursisterlikehernewcar?W:Shethoughtitwasto
[originaltext]M:Howdidyoursisterlikehernewcar?W:Shethoughtitwasto
[originaltext]M:Howdidyoursisterlikehernewcar?W:Shethoughtitwasto
随机试题
Theproblemis______wecanmastermodernscienceandtechnologyinashorttime
[originaltext]ThepioneerofchocolatecookiesinAmericais"Amoscookies"
[audioFiles]audio_eufz200612_001(20091)[/audioFiles]A、Themancanspeakaforei
AGuidetoEatingforSportsThereisapieceofgoodnews
Wecouldnothavefulfilledthetaskintimeifit_______fortheirhelp.A、was
以下关于大型复杂项目和多项目管理的叙述中,不正确的是()。A.大型复杂
患者,女性,45岁,肝硬化。查体:面色灰暗,腹部膨胀呈蛙腹状,腹壁皮肤紧张发亮。
2013-2017年移动宽带用户数的年增长速度最快的年份是:A.2014
房地产投资风险和收益之间的关系是()。A:风险大则收益大 B:风险小则收益大
现有一份甲公司股票的欧式看涨期权,1个月后到期,执行价格50元。目前甲公司
最新回复
(
0
)