首页
登录
职称英语
The "standard of living" of any country means the average person’s share of
The "standard of living" of any country means the average person’s share of
游客
2023-07-18
66
管理
问题
The "standard of living" of any country means the average person’s share of the goods and services which the country produce. A country’s standard of living, therefore, depends first and foremost on its capacity to pro- duce wealth. "Wealth" in this sense is not money, for we do not live on money but on things that money can buy, "goods" such as food and clothing, and "services" such as transport and entertainment.
A country’s capacity to produce wealth depends upon many factors, most of which have an effect on one another, Wealth depends to a great extent upon a country’s natural resources, such as coal, gold, and other minerals, water supply and so on. Some regions of the world are well supplied with coal and minerals, and have a fertile soil and a favorable climate other regions possess none of them. The USA is one of the wealthiest regions of the world because she has vast natural resources within her borders, her soil is fertile, and her climate is varied. The Sahara desert, on the other hand is one of the least wealthy.
Next to natural resources comes the ability to turn them to use sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasion, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, and to produce more wealth than another country equally well served by natural but less well ordered. Another important factor is the technical efficiency a country’s people. Old countries that have, though many centuries, trained up numerous skilled craftsman and technicians are better placed to produce wealth than countries whose workers are largely unskilled. Wealth also produce wealth. As a country becomes wealthier, its people have a large margin for saving, and can put their savings into factories and machines which will help workers to produce more goods in their working day.
A country’s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed with—in its own borders, but also upon what is indirectly produced through international trade. For example. Britain’s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. (Trade makes it possible for her surplus manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products that would otherwise be lacking.) A country’s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, provided that other countries can be found ready to accept its manufactures. [br] Which of the following about Britain’s wealth is TRUE according to the passage?
选项
A、Britain’s wealth is entirely produced and consumed within its borders.
B、Britain is more dependent upon trade than any other country in the world.
C、Britain manufactures more than it needs for home consumption.
D、Britain’s wealth lies only in what it can manufacture.
答案
C
解析
此题为细节题。本文第四段提到的“surplus manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products”表明生产的商品超过了国内消费的能力,并与其他国家进行贸易。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2847144.html
相关试题推荐
Thesuccessfulperson______(总是作好充分准备)tomeetopportunitiesastheydulyarrive.a
It’sofficial:Moneycan’tbuyhappiness.Sure,ifapersonishanded$1
It’sofficial:Moneycan’tbuyhappiness.Sure,ifapersonishanded$1
Oneairlinechiefexecutiveofficer(CEO)wasthemasterofthepersonaltou
Oneairlinechiefexecutiveofficer(CEO)wasthemasterofthepersonaltou
Oneairlinechiefexecutiveofficer(CEO)wasthemasterofthepersonaltou
Sleepispartofaperson’sdailyactivitycycle.Thereareseveraldiffere
Sleepispartofaperson’sdailyactivitycycle.Thereareseveraldiffere
Sleepispartofaperson’sdailyactivitycycle.Thereareseveraldiffere
[originaltext]Life-styleisthewayapersonlives;itincludeswork,leisu
随机试题
PrimeMinisterisnot______.A、appointedbythequeenB、theministerforthecivi
AmericansandTheirCarsA)Ithasbeenoneoftheworld’
家庭是社会的基本单位,其结构随着社会的发展而变化。在中国几千年的封建社会(feudalsociety)里,绝大部分家庭是几世同堂,家里的大事由男人做主
【B1】[br]【B9】A、defendedB、resistedC、fendedoffD、withstoodC动词辨义题[考频:50]。本句的意思
下列设计规定中,哪一条不正确?()A.托儿所、幼儿园主要生活用房应获得冬至日
下列关于阅读教学的说法正确的是()。 ①阅读教学应注重培养学生感受、理解、
下列药物中,能燥湿止带的为A.苍耳子B.羌活C.白芷D.防风E.藁本
发绀是由于A.毛细血管扩张充血 B.红细胞量增多 C.红细胞量减少 D.血
若钥匙不是在宿舍里丢失的,那就一定是在办公室或走廊上或大街上丢失的,又因为开宿舍
布鲁纳认为,无论我们选择何种学科,都务必使学生理解该学科的基本结构。依此而建立的
最新回复
(
0
)