首页
登录
职称英语
It is difficult to imagine what life would be like without memory. The meani
It is difficult to imagine what life would be like without memory. The meani
游客
2023-07-17
86
管理
问题
It is difficult to imagine what life would be like without memory. The meanings of thousands of everyday perceptions, the bases for rite decisions we make, and the roots of our habits and skills are, to be found in our past experiences, which are brought into the present by memory.
Memory can be defined as the capacity to keep information available for later use. It includes not only "remembering" things like arithmetic or historical facts but also involves any change in the way an animal typically behaves. Memory is involved when a rat gives up eating grain because he has sniffed something suspicious in the grain pile. Memory is also involved when a six-year-old child learns to swing a baseball bat.
Memory exists not only in humans and animals but also in some physical objects and machines. Computers, for example, contain devices of storing data for later use. It is interesting to compare the memory-storage capacity of a computer with that of a human being. The instant-access memory of a large computer may hold up to 100,000 "words" — ready for instant use. An average U.S. teenager probably recognizes the meaning of about 100,000 words of English. However, this is but a fraction of the total amount of information which the teenager has stored. Consider, for example, the number of faces and places that the teenager can recognize on sight.
The use of words is the basis of the advanced problem solving intelligence of human beings. A large part of a person’s memory is in terms of words and combinations of words. [br] The whole passage implies that______.
选项
A、only human beings have problem-solving intelligence
B、a person’s memory is different from a computer’s in every respect
C、animals are able to solve only very simple problems
D、animals solve problems by instincts rather than intelligence
答案
C
解析
推断题。本题问的是:整篇文章暗示出______。为了能找出本题的最佳答案,我们必须正确把握作者在文章最后一段第1句中想要表达的意思。“The use of words is the basis of the advanced problem solving intelligence of human beings.”此句的意思是“文字的运用是人类所具备的解决高级问题的智慧的基础。”它暗示出入类可以运用文字来解决一些复杂的问题,而其他动物却无法做到,因为一些动物只是具有低级的智慧,它们只能解决一些简单的问题。故选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2846013.html
相关试题推荐
Yououghttoknow______thantogooutwithoutanovercoatonsuchacoldday.A
[originaltext]W:Justimagine!Wehavetofinishreading300pagesbeforeMonda
[originaltext]W:Justimagine!Wehavetofinishreading300pagesbeforeMonda
[originaltext]W:Justimagine!Wehavetofinishreading300pagesbeforeMonda
[originaltext]W:Justimagine!Wehavetofinishreading300pagesbeforeMonda
[originaltext]Imaginethatsomeoneinyourneighbourhoodbrokethelaw,and
[originaltext]Imaginethatsomeoneinyourneighbourhoodbrokethelaw,and
[originaltext]Imaginethatsomeoneinyourneighbourhoodbrokethelaw,and
Hefounditwasdifficultto______inthedensecrowd.A、puthisfootdownB、fal
Ihaddifficultyin______myselffromtellingherwhatIthoughtofher.A、restr
随机试题
IttookyearsforEinstein’stheorytogain______.A、receptionB、admissionC、own
Huntedasthewildturkeyis,ithasdevelopedahighdegreeofingenuityin
Whichofthefollowingis(are)askedtosupportBarackObama’sboostinghiringpr
[originaltext]Today,ChineseAmericansmakeuplessthan1%oftheU.S.po
Whenyouhavetomeetsomeonefromadifferentculture,beprepared.Ifyou
施工班组每天上班前由施工员和安全值日人员组织班前安全检查。()
下列属于行政处罚的是()。A.没收财产 B.罚金 C.撤职 D.责令停产停
A.竹叶、生姜 B.半夏、竹茹 C.人参、甘草 D.竹茹、茯苓 E.竹茹
2014年中国人民银行工作会议于2014年1月10日在北京闭幕。作为央行最重要的
下列关于无形资产后续计量的表述中,正确的有()。A.至少应于每年年度终了对以前
最新回复
(
0
)