首页
登录
职称英语
Fashion is clothing that is in style at a particular time. The concept of fa
Fashion is clothing that is in style at a particular time. The concept of fa
游客
2023-07-14
39
管理
问题
Fashion is clothing that is in style at a particular time. The concept of fashion implies a process of style change, because fashions in dress, as well as in furniture and other objects, have taken very different forms at different times in history. Thus, the English playwright William Shakespeare observed in the 16th century that "the fashion wears out more apparel (衣服) than the man".
Back in Shakespeare’s day, only upper-class people dressed fashionably; the mass of the rural peasants wore simple clothing that hardly changed over many generations. Since the beginning of the 20th century, however, fashions have changed rapidly. We would look strange indeed if we wore the styles our great-grandparents wore. And most people—at least in the West—follow fashion to some extent, because fashion refers to much mom than the exclusive and expensive clothing produced by leading designers. Even schoolchildren are aware that fashions exist, and change, in running shoes. Nevertheless, we do tend to distinguish, however imprecisely, between basic clothing, such as blue jeans and T-shirts, and the latest fashions created by fashion designers.
Fashion reflects the society of which it is a part. It has been influenced by wars, conquests, laws, religion, and the arts. Individual personalities have also had an impact on fashion. Royal families and heads of state have sot fashion, and in the 20th century media stats have emerged as leaders of fashion. French writer Anatole France said that if he could come back to Earth 100 years after his death and have only one thing w read, he would choose a fashion magazine because that would show him the way people lived.
Fashion also has its critics, who have at times blamed fashion for being irrational, frivolous (轻佻的), and immoral. Why should pink be in fashion one season and gray the next season? Why do people follow fashion like sheep when they have enough clothes already? A common criticism is that fashion designers accelerate fashion change to create new business. Yet no new fashion succeeds until people are ready to accept it. The final decision about what to buy, or whether to buy anything at all, belongs to the consumer. In essence, fashions change because many people like new and different styles. [br] Which of the following statements is NOT tree about the fashion change in the 20th century?
选项
A、Fashion changed faster than before.
B、People would look odd if wearing the extremely outdated- styles.
C、World population began to follow fashion.
D、Even schoolchildren became sensitive to fashion.
答案
C
解析
文章第二段说到“从20世纪初开始,时尚变化得很快。如果我们还是祖父母那个时代的穿着的话,我们看起来真的显得很奇怪。大多数人,至少是在西方,都在某种程度上追赶着时尚潮流,因为时尚不仅仅意味着由顶级设计师设计出来的独一无二的昂贵的服装。甚至上学的孩子都意识到了时尚的存在,他们更新着他们的跑鞋。”那么选项C“全世界的人都开始紧跟时尚”显然与文章内容不符。这里要留心文章中对程度和范围的表达。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2836157.html
相关试题推荐
Themedia______(正起着越来越重要的作用)inleadingclothingfashions.areplayinganincrea
[originaltext]Theideaofrespectcomesfromtheconceptthateveryone,inc
【B1】[br]【B18】A、smokeB、fireC、plantD、clothingC本题测试对句意的理解。本句讲述的是与毒藤这种植物(plant
[originaltext]M:Iknowthatshorthairisfashionablethesedays,butyoulook
[originaltext]M:Iknowthatshorthairisfashionablethesedays,butyoulook
[originaltext]M:Iknowthatshorthairisfashionablethesedays,butyoulook
[originaltext]M:Iknowthatshorthairisfashionablethesedays,butyoulook
Therelativesuccessofparticularcountriesinattractingtouristsdependsont
Nowadays,themassmediaare____________(起着越来越重要的作用)inleadingfashionandtren
DidtheAncientGreeksandRomanshaveasenseoffashion?Historiansofdre
随机试题
【B1】[br]【B9】A、subtlyB、hopefullyC、merelyD、terriblyD词义辨析题。空格所在句子意思为:植入导管并不是一
Oneofthestrangestthingsaboutdisputeoveradvertisingisthatthegreate
Ironically,intheUnitedStates,acountryofimmigrants,prejudiceanddis
我国现行财务制度一般把科研费用从当期生产经营费用中列支,因此,账簿上反映的无形资
银行应建立有助于绩效考评的信息系统,该绩效考评系统的主要评价对象有()。A
Y/△一11接线的变压器,是指正常运行时()。
在城乡规划编制单位资质管理的变更程序中,城市规划编制单位撤销或者更名,应当在批准
A.多见于老年人 B.多发生于饱餐后剧烈活动时 C.起病急剧,腹痛剧烈 D
根据《药品不良反应报告和监测管理办法》使用药品后,导致患者住院时间延长的药品不良
A.不处理 B.少量多次磨除 C.干髓术 D.根管治疗术 E.根尖诱导成
最新回复
(
0
)