首页
登录
职称英语
Bringing up children is hard work, and you are often to blame for any bad be
Bringing up children is hard work, and you are often to blame for any bad be
游客
2023-07-12
77
管理
问题
Bringing up children is hard work, and you are often to blame for any bad behavior of your children. If so, Judith Rich Hams has good news for you. Parents, she argues, have no important long-term effects on the development of the personality of their children. Far more important are their playground friends and neighborhood companions. Ms. Harris takes to bits the assumption which has dominated developmental psychology for almost half a century.
Ms Harris’s attack on the developmentalists’ "nurture" argument looks likely to reinforce doubts that the profession was already having. If parents matter, why is it that two adopted children, reared in the same home, are no more similar in personality than two adopted children reared in separate homes? Or that a pair of identical twins, reared in the same home, are no more alike than a pair of identical twins reared in different homes?
Difficult as it is to track the precise effects of parental upbringing, it may be harder to measure the exact influence of the peer group in childhood and adolescence. Ms Harris points to how children from immigrant homes soon learn not to speak at school in the way their parents speak. But acquiring a language is surely a skill, rather than a characteristic of the sort developmental psychologists hunt for. Certainly it is different from growing up tensely or relaxedly, or from learning to be honest or hard-working or generous. Easy though it may be to prove that parents have little impact on those qualities, it will be hard to prove that peers have vastly more.
Moreover, mum and dad surely cannot be ditched completely. Young adults may, as Ms Harris argues, be keen to appear like their contemporaries. But even in those early years, parents have the power to open doors: they may initially choose the peers with whom their young associate, and pick that influential neighborhood. Moreover, most people suspect that they come to resemble their parents more in middle age, and people’s child-rearing habits may be formed partly by what their parents did. So the balance of influences is probably complicated, as most parents already suspected without being able to demonstrate it scientifically. Even if it turns out that the genes they pass on and the friends their children play with matter as much as affection, discipline and good example, parents are not completely off the hook.
选项
A、Children tend to assume their parents’ personality.
B、Children reared in the same home are similar in personality.
C、Children are more influenced by their peers than by their parents.
D、Identical twins under the same parents develop separate personalities.
答案
B
解析
推理判断题。此题考查的是developmentalists 的观点。这个词出现在第二段第一句,这句话中的attack on表明了Ms Harris是反对developmentalists 的观点的。那么Ms Harris的观点是什么呢?根据第一段可知,Ms Harris支持的观点是Parents...have no important long-term effects on the development of the personality of their children。由此可以推断,developmentalists是反对这一观点的。弄清了各自的立场之后,再来看第二段第二句。首先要理解no more...than...的意思是“与…同样不…”。这句话是说,two adopted children reared in separate homes的个性不同是正常的,如果父母果真有影响的话,那么为什么two adopted children reared in the same home也不同呢?也就是说,如果 developmentalists的观点正确的话,two children reared in the same home的个性应该相同。因此,选项B最为合适。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2831593.html
相关试题推荐
Advertisingisawayofbringing【B1】tothepublicforthepurposeofselling
Languagebarrierspresentavarietyofchallengesforchildrenofanyage.I
Languagebarrierspresentavarietyofchallengesforchildrenofanyage.I
Languagebarrierspresentavarietyofchallengesforchildrenofanyage.I
Somechildrenarcsonaivethattheytendtoimitatetheiridolswhoaresometim
【B1】[br]【B7】A、organizationsB、organismsC、humansD、childrenB本题测试名词的用法。显然,这里把人
Asmostparentsofsmallchildrenwillreluctantlyadmit,nothingcanoccupy
Asmostparentsofsmallchildrenwillreluctantlyadmit,nothingcanoccupy
Asmostparentsofsmallchildrenwillreluctantlyadmit,nothingcanoccupy
Asmostparentsofsmallchildrenwillreluctantlyadmit,nothingcanoccupy
随机试题
American【D1】______willnotreturntothemoonasplannedifUSCongresspas
Describeahistoriceventthatyouknowabout.Youshouldsay:whenthiseventh
以下()不属于资本与金融账户A.直接投资 B.投资收益 C.证券投资 D.
红花的功效是A、活血通经,润肠通便 B、活血通经,去瘀止痛 C、活血调经,凉
内痔的早期症状是A、痔核脱出 B、排便时疼痛 C、肛门瘙痒 D、里急后重
某份语文试卷满分为150分,现要分析试卷中作文题(满分为50分)的区分度,应采用
融资指一个企业资金筹集的行为与过程,可分为直接融资和间接融资。直接融资是不经金融
关于承包商进行工程项目管理的说法,正确的有()。A.承包商以固定场地为中心
在FIDIC的《施工合同条件》中,争端裁决委员会的成员在与本工程有关的其他工作中
在施工现场使用的装配式临时活动房屋,应当具有( )。A.安全许可证 B.销售许
最新回复
(
0
)