首页
登录
职称英语
[originaltext] Well, to pick up where we left off last time, I believe we ag
[originaltext] Well, to pick up where we left off last time, I believe we ag
游客
2023-07-01
39
管理
问题
Well, to pick up where we left off last time, I believe we agreed that creativity is a mysterious idea. It’s one of those things we all recognize when we see it. But we don’t really understand what it is. We seem to feel that some people are naturally creative, but we don’t know how they got that way. Is creativity a natural gift like good looks? Or is it something that can be acquired like knowledge? Perhaps if we analyze the creative process carefully, we might get some insight into what it is and how it might work in our lives. The creative process has always been accepted as the source of all important work in the arts. But we should not think the creativity plays a role only in the arts. Every major scientific discovery began with someone imagining the world to look differently from the way others saw it. And this is what the creativity is all about: imagining the world in a new way. And despite what you may believe about the limits of your own creative imaginations, we all have the potential to imagine the world in an absolutely new way.
In fact, you were born with it. It is your birth right as a human being. And what’s more, you use it every day, almost every moment of your life. Your creative imagination is what you use to make sense of your experiences. It’s your creative mind that gets meaning from the chaos of your experiences and brings order to your world.
22. What did the speaker most probably discuss last time?
23. What is a widely accepted idea about the creative process?
24. What leads to major scientific discoveries according to the speaker?
25. What does the speaker imply about the creative process?
选项
A、It is the source of all artistic work.
B、It starts soon after we are born.
C、It is something people all engage in.
D、It helps people acquire knowledge.
答案
A
解析
录音提到人们总是认为创造过程是艺术领域所有重要工作的源泉,录音中的has alwaysbeen accepted对应题目中的a widely acceptedidea,A中的artistic work对应录音中的all...work in the arts,故A为正确答案。录音中提到,事实上,创造力是人与生俱有的,是人类出生即享有的权利,且该观点不是人们平时的看法,故B不正确;录音中提到,每个人都会参与创造想象,但这是客观事实,不是人们平时的看法,故可排除C;录音提到,创造力是否能像知识那样被习得(acquiredlike knowledge),D(创造力帮助人们获得知识)曲解文意,故错误。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2800199.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Ithinktheairinthecityisseriouslypolluted.Itishorri
[originaltext]W:Ithinktheairinthecityisseriouslypolluted.Itishorri
[originaltext]W:Ididn’texpectthedormitorytobesonoisy.Theremustbeso
[originaltext]W:Ididn’texpectthedormitorytobesonoisy.Theremustbeso
随机试题
Holidaysandthestartofanewyear【B1】______makeusthinkabouthowwec
Americanuniversitiesarerushingtowardsawirelessfuture.Theyareinstal
脂酸β-氧化分解生产的产物包括A.丙酮酸 B.CO C.乙酰辅酶A D.甘
根据品种的市场性质和需求性质来选择合适的采购战略,这属于()。A.供应商战略
根据《建筑法》,关于建筑工程承包的说法,正确的有()。A.承包单位应在其资质等级
约80%的婴儿动脉导管解剖上关闭的时间是:A.3个月 B.6个月 C.9个月
读某区域等高线地形图(单位:m),回答下题。 在图中所示的区域中,a~b路
下列银行从业人员在向客户营销时的做法中,不妥的是()。A.强调金融产品特有的风
如果某农产品的供给量对价格的任何变化都不会做出反应,则该农产品的供给弹性为()
某水泥厂存在严重的粉尘危害。为减少和消除粉尘危害,该厂采取了四六工作制,减少接
最新回复
(
0
)