首页
登录
职称英语
[originaltext] Eye contact is a nonverbal technique that helps the speaker "
[originaltext] Eye contact is a nonverbal technique that helps the speaker "
游客
2023-07-01
65
管理
问题
Eye contact is a nonverbal technique that helps the speaker "sell" his or her ideas to an audience. Besides its persuasive powers, eye contact helps hold listener interest. A successful speaker must maintain eye contact with an audience. To have good rapport with listeners, a speaker should maintain direct eye contact for at least 75 percent of the time. Some speakers focus exclusively on their notes. Others gaze over the heads of their listeners. Both are likely to lose audience’s interest and esteem. People who maintain eye contact while speaking, whether from a podium or from across the table, are "regarded not only as exceptionally well-disposed by their target but also as much more believable and earnest."
To show the potency of eye contact in daily life, we have only to consider how passers-by behave when their glances happen to meet on the street. At one extreme are those people who feel obliged to smile when they make eye contact. At the other extreme are those who feel awkward and immediately look away. To make eye contact, it seems to make a certain link with someone.
22. What should a good speaker do according to this talk?
23. What will the speaker lose if he or she cannot keep eye contact?
24. In daily life, what will happen when two passers-by make eye contact?
25. What benefits do we get from eye contact?
选项
A、Get information what we want.
B、Make a certain link with the listener.
C、Make friends with others.
D、Get others’ comments on one’s speaking.
答案
B
解析
细节题。关键是要听到文章末句“进行目光接触,似乎就与某人有了某种联系”。文中多次提到了speaker,listener,audience,末句中的someone其实就是指代the listener/audience,故B正确。选项A、D在文中均未提及;文中并没有表达“有目光接触就能与其他人交朋友”这样的信息,C属于过度猜测,故错误。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2800147.html
相关试题推荐
[originaltext](16)Atfirstglance,EstherOkadeseemslikeanormal10-yea
[originaltext]W:Excuseme.IhaveanappointmentwithMr.Liatnine.MayIco
[originaltext]W:Excuseme.IhaveanappointmentwithMr.Liatnine.MayIco
[originaltext]W:Excuseme.IhaveanappointmentwithMr.Liatnine.MayIco
[originaltext]M:Hi,Icometopickupmylaundry.Ibroughtithereaweekago
[originaltext]W:Thisisaniceplace,butyouneedtogetsomefurniture.M:I
[originaltext]W:Thisisaniceplace,butyouneedtogetsomefurniture.M:I
[originaltext]W:Thisisaniceplace,butyouneedtogetsomefurniture.M:I
[originaltext](24)Anewstudyhasfoundevidenceofaggressivebehaviorin
[originaltext](24)Anewstudyhasfoundevidenceofaggressivebehaviorin
随机试题
ThefollowingisaJobAdvertisement.Afterreadingit,youshouldgivebriefan
[originaltext]W:ProfessorJohnsonhelpsmesomuchthatI’mthinkingofbuying
Sleepiscrucialforgoodhealth.Ithelpsmemoryand【B1】______,keepsyouf
Thebiographerhastodancebetweentwoshakypositionswithrespecttothe
患者,32岁,车祸后3小时,左侧肋骨骨折,血压正常。该患者急行超声检查可见:腹腔
男性,26岁。酗酒后出现上腹部持续疼痛8小时,阵发加剧,伴恶心呕吐。下列哪项治疗
银行业金融机构履行企业社会责任体现在()。A.保护和改善自然生态环境,支持
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
根据合伙企业法律制度的规定,下列关于普通合伙企业合伙人权利的表述中,正确的有()
利用木材加工过程中产生的边角废料,经整形、刨光施胶、拼接、贴面而制成的一种人造板
最新回复
(
0
)