首页
登录
职称英语
[originaltext] Without most people realising it, there has been a revolution
[originaltext] Without most people realising it, there has been a revolution
游客
2023-06-26
50
管理
问题
Without most people realising it, there has been a revolution in office work over the last ten years. Before that time, large computers were only used by large, rich companies that could afford the investment. With the advancement of technology, small computers have come into the market, which are capable of doing the work that used to be done by much larger and expensive computers, so now most smaller companies can use them.
The main development in small computers has been in the field of word processors, or WPS as they are often called. 40% of British offices are now estimated to have a word processor and this percentage is growing fast. There are many advantages in using a word processor for both secretary and manager. The secretary is freed from a lot of daily work, such as retyping letters and storing papers. He or she can use this time to do other more interesting work for the boss. From a manager’s point of view, secretarial time is being made better use of and money can be saved by doing daily jobs automatically outside office hours.
But is it all good? If a lot of daily secretarial work can be done automatically, surely this will mean that fewer secretaries will be needed. Another worry is the increasing medical problems related to work with visual display units. The case of a slow loss of sight among people using word processors seems to have risen greatly. It is also feared that if a woman works at a VDU for long hours, the unborn child in her body might be killed. Safety screens to put over a VDU have been invented but few companies in England bother to buy them.
Whatever the arguments for and against word processor, they are a key feature of this revolution in office practise.
Questions 20 to 22 are based on the passage you have just heard.
20. Why didn’t smaller companies use large computers ten years ago?
21. What is the main feature of the revolution in office work over the last ten years according to the passage?
22. What is implied about the result of using word processors in the passage?
选项
A、These computers did not come into the market.
B、These companies did not need to use this new technology.
C、These companies had not enough money to buy such expensive computers.
D、These computers could not do the work that small computers can do today.
答案
C
解析
由短文中提到的Before that time,large computers were only used by large,rich companies that couldafford the investment可知,十年前只有经济实力雄厚的公司才能买得起这种大型电脑,小公司买不起,故答案为C)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2784402.html
相关试题推荐
[originaltext]W:(12)Howisyourhousehuntinggoing?M:Notverywell.Ihaven’
[originaltext]W:Doyouthinkfamilieshavechangedmuchinthelast50years?
[originaltext]AdeafandblindwomanfromAustraliahasbecomethefirstpe
[originaltext]AdeafandblindwomanfromAustraliahasbecomethefirstpe
[originaltext]Anewstudysaysawidely-usedinsecticideisdamagingwildb
[originaltext]Anewstudysaysawidely-usedinsecticideisdamagingwildb
[originaltext]Everyday,peoplecomeintocontactwiththousandsofchemica
[originaltext]Everyday,peoplecomeintocontactwiththousandsofchemica
[originaltext]Beforerefrigeratorswereinvented,thenextbestthingwasa
[originaltext]Yourco-workershavebeengossipinglessasoflate,andthat
随机试题
[originaltext]M:IhadprepareddinnerforeightpeoplebeforeMarycalledand
______inthought,hedidn’ttakenoticeofmewhenIwaspassingby.A、LoseB、Los
Inlastyear’sSciencestudy,researchersatJohnsHopkinsUniversityexami
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOn
患者,女,26岁,戴固定矫治器半年,近2个月觉刷牙出血,龈乳头呈球状增生质地松软
2020年1-12月份,全市固定资产投资3815.36亿元,同比增长6.1%。房
个人商用房贷款期限最短为()。A.1年 B.2年 C.6个月
银行开展的黄金业务种类包括()。A.金币 B.黄金股票 C.纸黄金
基础心理学是研究()。 (A)正常成人心理现象的心理学基础学科 (B
女,48岁,左中指发僵、疼痛,屈伸中指时有弹响 疗效较好的方法是() A.理
最新回复
(
0
)