首页
登录
职称英语
[originaltext]W:(12)I don’t think it really matters what your educational backg
[originaltext]W:(12)I don’t think it really matters what your educational backg
游客
2023-06-24
81
管理
问题
W:(12)I don’t think it really matters what your educational background is. Anyone who is hard-working is going to do well whatever their education. In fact, I think some people carry on with their education when they would do a lot better to get out and start building their own careers by learning things in real life.
M: Yes, but the whole point is, life is getting so much more complicated these days that unless you carry on with your studies you just can’t cope.
W: For certain things and certain people, that’s OK.(13)But to my mind, the big problem in education is that you specialize too quickly. I mean, in England, you start specializing from the third year in secondary school, when you’re about 14. You either do languages, or natural sciences, or social sciences.
M: But surely you have to—you can’t possibly study everything because there’s just too much.
W: Yes, but how many kids at that age really know what they want to do? How many of them are convinced that the three subjects they’ve chosen are the ones that will let them follow the careers they eventually decide on?
M: Oh,(14)I think most young people who stay on at school have a fair idea of what they want to do.
W: I’m not so sure. And after all, that’s not the end of it.(15)When they get to university in England, the subjects they study are so narrow that they are only good for one thing, so they are stuck with it.
M: Come on, Joan. We have had many excellent scientists under this system.
12. What does the woman think of educational background?
13. What seems to be the problem of education in England according to the woman?
14. What is the man’s opinion on the secondary school students?
15. What can we learn about university students in England?
选项
A、They usually concentrate on one particular field.
B、They have many courses to choose from.
C、They study various courses from language to science.
D、They seldom participate in after-class activities.
答案
A
解析
事实细节题。本题问的是关于英国大学生的信息。对话中,两人对中学生的看法相持不下,随后,女士提到了英国大学生的一些信息:他们学习的领域狭窄,他们只专注于某一领域,对其他的知识却知之甚少。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2777309.html
相关试题推荐
[originaltext][23]Alllanguagesareequalfromalinguisticpointofview.
[originaltext]Iamnotonlyapainter,butastudentofart.Sometimes,Id
[originaltext]Iamnotonlyapainter,butastudentofart.Sometimes,Id
[originaltext]Iamnotonlyapainter,butastudentofart.Sometimes,Id
[originaltext]W:Hello?M:Hi,Jessica?W:Oh,hi,Mike.What’sup?M:Sorryto
[originaltext]W:Hello?M:Hi,Jessica?W:Oh,hi,Mike.What’sup?M:Sorryto
[originaltext]W:Hi,Mr.JohnsoaWhendoyouusuallygetup?M:[8]Iusuallyge
[originaltext]W:Hi,Mr.JohnsoaWhendoyouusuallygetup?M:[8]Iusuallyge
[originaltext]W:Hi,Mr.JohnsoaWhendoyouusuallygetup?M:[8]Iusuallyge
[originaltext]SaudiArabiaisrunningoutofmoney.Thecashcrisisissot
随机试题
Whichonelettercanbeaddedtothefrontofallofthesewordstomakenewwor
Oldagehasalwaysbeenthoughtofastheworstagetobe;butitisnot(11)
[originaltext]W:Hello,Prof.Green.Whatanicesurprisetomeetyouhere!M:
[originaltext]Let’sfaceit:sometimeslifefeelslikeit’sfallingapartat
Theauthor’sintentionincitingvariousnationalities’interestsinMercedesis
室内给水下排水管道平行敷设时,两管之间的最小净距不得小于()m。A.0.4
A.充分条件,但非必要条件 B.必要条件,但非充分条件 C.充分必要条件
内地房地产经纪人申请香港地产代理资格的程序不包括()。A.个人申报 B.参
在小组工作结束阶段,社会工作者的角色位置应该()。A.逐渐退至边缘地带 B.回
长期肠外营养支持后出现肝功能损害的主要原因是 A.胆汁淤积、胆石形成B.葡萄
最新回复
(
0
)