首页
登录
职称英语
共用题干 Schooling and EducationIt is commo
共用题干 Schooling and EducationIt is commo
资格题库
2022-08-02
77
问题
共用题干Schooling and Education
It is commonly believed in the United States that school is where people go to get an educa-tion.Nevertheless,it has been said that today children interrupt their education to go to school. The distinction between schooling and education implied by this remark is important. Education is much more open-ended and all-inclusive than schooling. Education knows no bounds. It can take place anywhere,whether in the shower or in the job,whether in a kitchen or on a tractor. It in-cludes both the formal learning that takes place in schools and the whole universe of informal learning. The agents of education can range from a revered grandparent to the people debating politics on the radio,from a child to a distinguished scientist.
Whereas schooling has a certain predictability,education quite often produces surprises. A chance conversation with a stranger may lead a person to discover how little is known of other reli- gions.People are engaged in education from infancy on.Education,then,is a very broad,inclusive term .It is a lifelong process,a process that starts long before the start of school,and one that should be an integral part of one's entire life.Schooling,on the other hand,is a specific,formal-ized process,whose general pattern varies little from one setting to the next.
Throughout a country,children arrive at school at approximately the same time,take as-signed seats,are taught by an adult,use similar textbooks,do homework,take exams,and so on .The slices of reality that are to be learned,whether they are the alphabet or an understanding of the workings of government,have usually been limited by the boundaries of the subject being taught.For example,high school students know that they are not likely to find out in their classes the truth about political problems in their communities or what the newest filmmakers are experi- menting with .There are definite conditions surrounding the formalized process of schooling.It's unlikely to find out the truth about political problems of communities in high school classes.A:.RightB: WrongC: Not mentioned
选项
It's unlikely to find out the truth about political problems of communities in high school classes.
A:.Right
B: Wrong
C: Not mentioned
答案
A
解析
从第一段前三句话我们知道上学与受教育是完全不同的两回事。因此本句表述是错误的。
从第一段“It can take place anywhere…”我们 知道受教育是不受地点限制的,任何地方都可以接受教育。因此本句表述是正确的。
从第二段第一句话我们知道上学是循规蹈矩,可以预测的;而受教育则不受限制,会带来惊喜。因此本句表述是正确的。
从第二段倒数第二句话我们知道教育要比上学开始早的多,但是文章并没有提具体应该在几岁。
从最后一段第一句话我们知道在同一个国家学生上学的时间是几乎相同的。因此本句表述是错误的。
从最后一段倒数第二句我们知道学校所教授的课程之间是界限分明的,并且有些脱离实际。因此本句表述是正确的。
虽然作者字里行间都表达出对教育而不是上学的偏爱,但是文章中并未提到让孩子接受教育停止上学。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1502808.html
本试题收录于:
综合B题库综合类分类
综合B
综合类
相关试题推荐
共用题干 某市A房地产开发公司开发了一种成本较低的新型住宅,与该新型住宅结构相
共用题干 某市A房地产开发公司开发了一种成本较低的新型住宅,与该新型住宅结构相
共用题干 某市A房地产开发公司开发了一种成本较低的新型住宅,与该新型住宅结构相
共用题干 某市A房地产开发公司开发了一种成本较低的新型住宅,与该新型住宅结构相
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得一宗居住用地的开发权,经过市场
共用题干 甲房地产经纪公司(以下简称甲公司)在新城市中心区开了第一间门店,并举
共用题干 甲房地产经纪公司(以下简称甲公司)在新城市中心区开了第一间门店,并举
共用题干 树立房地产经纪企业的形象,关系到客户对经纪行业的重新认识和信任,关系
共用题干 树立房地产经纪企业的形象,关系到客户对经纪行业的重新认识和信任,关系
共用题干 树立房地产经纪企业的形象,关系到客户对经纪行业的重新认识和信任,关系
随机试题
ReadthisarticleabouttheeffectoftheAsiancrisisonLatinAmericancountri
对全球的应用软件开发商来说,打入中国这个世界上最大的智能手机市场是非常不容易的。应用软件开发商必须与多家应用软件零售店打交道,而中国政府对这些零售店的监
WetsuitAwetsuitis【T1】______whowantto【T2】______.Wetsuitsareusuall
能源是人类赖以生存和发展的重要物质基础。在整个人类社会发展的历史中,人类文明的每一次重大进步都伴随着能源的改进和更替。目前,中国已成为世界上最大的能源生
铁路运输企业的主营业务一般包括客运、货运、行包等,为了全面地反映一个企业完成的主
抹灰工程按工程部位不同,可以分为墙面抹灰、顶棚抹灰和底面抹灰三种。
27岁重度子痫前期孕妇,估计其病情及决定处理方案最有价值的辅助检查方法是A.测定
某企业近期向市儿童福利院无偿捐赠人民币10万元。为听力障碍儿童购买助听器,以展示
3岁前儿童主要是( )A.想象思维 B.抽象思维 C.动作思维 D.情绪
客户的组建往往基于以下动机()。A.人力资源 B.技术资源 C.客户资源
最新回复
(
0
)