首页
登录
学历类
Text 1 On January lst the Bill&Melinda G
Text 1 On January lst the Bill&Melinda G
admin
2022-08-02
44
问题
Text 1 On January lst the Bill&Melinda Gates Foundation did something that may help to change the practice of science.It brought into force a policy,foreshadowed two years earlier,that research it supports must,when published,be freely available to all.On March 23rd it followed this up by announcing that iiwill pay the cost of putting such research in one particular repository of freely availablc papers.To a layman,this may sound neither controversial nor ground-breaking.But the crucial word is"freely".It means papers reporting Gates-sponsored research cannot be charged for.No pay walls.No journal subscriptions.That is not a new idea,but the foundation's announcement gives it teeth.It means recipients of Gates'largesse can no longer offer their papers to journals such as Nature,the New England Joiu-na!o[Medicine or the Proceedings of the National Academy of Sciences,since reading the contents ofthese publications costs money.One criticism,in a world where most non-commercial scientific research is sponsored by governments,is that there should be no further charge for reading the results of taxpayer-funded work.Journals,in other words,should have no cover or subscription price.A second is that the process of getting a paper published takes too long.Months-sometimes years-can pass while a hopeful researcher first finds a journal willing to publish,and then waits for peer review and the negotiation of amendments.That keeps others in the field in the dark about new results for longer than is really necessary,and thus slows down the progress of science.Third,though this is less easy to prove,many researchers suspect that anonymous peer review is sometimes exploited by rivals to delay the publication of competitors'papers.Partial solutions to some of these problems have been tried.The Gates foundation is experimenting with carrots,as well as sticks.It has offered the publishers of one top-flight journal,Science$l00,000 to make papers published this year about Gates-sponsored research free to read from the beginning.If this goes well,the experiment may be extended to other publications.Similarly,there is a movement among some publishers to make papers free to the reader by charging the authors for the costs of publication-usually in the range of$2,000-$3,000 per paper.But many now think these are half-measures,and that a real revolution in the idea of scientific publishing is needed.24.What can be inferred from the last paragraph?A.Publishers will burden the cost of publication.B.Readers will still pay for reading scientific papers.C.More thorough approaches are still expected.D.There is no solution to this problem.
选项
A.Publishers will burden the cost of publication.
B.Readers will still pay for reading scientific papers.
C.More thorough approaches are still expected.
D.There is no solution to this problem.
答案
C
解析
推理判断题。最后一段最后一句提到,“但是,很多人认为这只是权宜之计,科学出版界需要一场真正的革命”。C项是对原文的同义改写,故选C项。【干扰排除】A项“出版商将会承担出版费用”,通过最后一段并不能推理出,文中提到“一些出版商也开始对作者收取出版费用,从而使得读者能够免费阅读”,并未提到出版商自己会承担出版费用,故排除;B项“渎者仍然需要付费来阅读科学论文”,该论断本身没有错,但是通过最后一段不能推出,而读者付费恰恰是这篇文章需要解决的问题,故排除;D项“这个问题没有办法解决”从文中不能推出,议论文不可能对所探讨的主题毫无解决办法,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2697353.html
本试题收录于:
英语一研究生题库研究生入学分类
英语一研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text1InJanuarycommutersvotedBirmin
Text1InJanuarycommutersvotedBirmin
Text1InJanuarycommutersvotedBirmin
Text1InJanuarycommutersvotedBirmin
Text1InJanuarycommutersvotedBirmin
Text1OnJanuarylsttheBill&MelindaG
Text1OnJanuarylsttheBill&MelindaG
Text1OnJanuarylsttheBill&MelindaG
Text1OnJanuarylsttheBill&MelindaG
Text1OnJanuarylsttheBill&MelindaG
随机试题
PASSAGEONE[br]WhatwerethestudiesdonebyRonaldBreslowandMindyLevinea
[originaltext]Californiaisalandofvarietyandcontrast.Almosteverytyp
65.Wearewritingthislettertotellyouthatuptonownonewshascomefrom
牙周膜内不含A.上皮细胞 B.成纤维细胞 C.成骨细胞 D.成牙本质细胞
患者男,28岁,反复发作性四肢无力半年,2天内可自行缓解。查体:四肢肌力1级,深
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
患者,男性,54岁。间歇性上腹部不适嗳气4年,餐后加重。胃镜检查见胃体上部大弯侧
Theworldeconomydevelopsrapidly.Asa
A.产量每增加一台,单位产品成本平均减少356元 B.产量每增加一台,单位产品
清炒(单炒)时,需用炒焦法炮制的中药是A.蒲黄 B.山楂 C.大蓟 D.荆
最新回复
(
0
)