首页
登录
学历类
Couples are restricting the size of thei
Couples are restricting the size of thei
题库
2022-08-02
27
问题
Couples are restricting the size of their families in the UK because of cash worries brought on by the financial crisis and the subsequent decline. We're now up to nearly 3.7 million families where there is an only child, a rise from about 3.3 million in 2005. That means nearly half of all parents have only one child. Financial worries aren't the only driver. The trend towards later motherhood has been mentioned as a cause, as have soaring costs of raising a child, which have been calculated as £222,500 from birth to 21 years of age. This is an increase of nearly 40% in 10 years. The increasing availability of IVF(试管婴儿)is also a factor and an interesting one. Couples who might have remained childless in the past now invest in IVF and get pregnant. And because of the cost they stop after one child. It may not be a bad thing; there are outstanding examples of talented only children. Some argue that being an only child promoted their success. These include actors Natalie Portman and Al Pacino, golfer Tiger Woods and even Queen Victoria. A study from the Institute for Social and Economic Research at the University of Essex also showed that the fewer brothers and sisters a child has, the happier they are. It seems fighting for parental attention and affection—which sometimes descends into physical fights—is more stressful than any adult had previously thought. And it's not compensated(弥补)by having a playmate.The findings of the institute at the University of Essex might mean that____.( )A. parents-children relationship is off balanceB. the only children's lack of playmates causes problemsC. children have to struggle for parental loveD. the only children are much happier than others
选项
A. parents-children relationship is off balance
B. the only children's lack of playmates causes problems
C. children have to struggle for parental love
D. the only children are much happier than others
答案
D
解析
由最后一段倒数第三句可知,埃塞克斯大学的社会和经济研究所的研究表明,孩子的兄弟姐妹越少,就会越快乐。最后一段最后两句也表明,获得玩伴的快乐并不能弥补为争夺父母的疼爱所产生的抑郁。故选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2673182.html
本试题收录于:
英语专升本题库专升本成考分类
英语专升本
专升本成考
相关试题推荐
Couplesarerestrictingthesizeofthei
Couplesarerestrictingthesizeofthei
Couplesarerestrictingthesizeofthei
Couplesarerestrictingthesizeofthei
随机试题
Eighttimeswithinthepastmillionyears,somethingintheEarth’sclimatic
[audioFiles]audio_eufm_j47_001(20082)[/audioFiles]A、Shoemaker.B、Blacksmith.C、
Atsomepoint,mosthomeownersfindthattheirhomenolongersuitstheirli
从业人员举止得体的具体要求是()。A.态度恭敬,指对顾客尊重和有礼貌 B.表
关于电源等效变换的关系,下列叙述正确的是()。
项目经理认为到目前为止的费用在某种程度上是项目将发生的剩余工作所需成本的指示器,
下列各项中,应列入利润表“营业成本”项目的有()。A.主营业务成本 B.其他业
肾小球滤过率是A、两侧肾脏每分钟生成的原尿量 B、一侧肾脏每分钟生成的原尿量
某物业服务公司负责管理的某小区是已经投入使用12年的住宅区,建筑面积45万m2,
(2017年真题)ABC会计师事务所首次接受委托,审计上市公司甲公司2016年财
最新回复
(
0
)