首页
登录
从业资格
根据以下材料,回答题 Beauty has always been regar
根据以下材料,回答题 Beauty has always been regar
考试题库
2022-08-02
43
问题
根据以下材料,回答题Beauty has always been regarded assomething praise worthy. Almost everyone thinks attractive people are happierand healthier, have better marriages and have more respectable occupations.Personal consultants give them better advicefor finding jobs. Even judges are softer on attractive defendants (被告). But in the executivecircle, beauty can become a liability.While attractiveness is a positive factorfor a man on his way up the executive ladder, it is harmful to a woman.Handsome male executives were thought as havingmore integrity than plainer men; effort and ability were thought to account fortheir success.Attractive female executives were consideredto have less integrity than unattractive ones; their success was attributed notto ability but to factors such as luck.All unattractive women executives werethought to have more integrity and to be more capable than the attractivefemale executives. Interestingly, though, the rise of the unattractiveovernight successes was attributed more to personal relationships and less toability than that of attractive overnight successes.Why are attractive women not thought to beable An attractive woman is thought to be more feminine and an attractive manmore masculine (有男子气概的) than the less attractive ones. Thus, an attractive woman has anadvantage in traditionally female jobs, but an attractive woman in a traditionallymasculine position appears to lack the "masculine" qualitiesrequired.This is true even in politics. When the only clue is how he or shelooks, people treat men and women differently,′ says Anne Bowman, who recently publisheda study on the effects of attractiveness on political candidates. She asked 125undergraduate students to rank two groups of photographs, one of men and one ofwomen, in order of attractiveness. The students were told the photographs wereof candidates for political offices. They were asked to rank them again, in theorder they would vote for them.The results showed that attractive malesutterly defeated unattractive men, but the women who had been ranked mostattractive invariably received the fewest votes. In traditionally female jobs,attractiveness ______.查看材料A.makes women look more honest and capableB.strengthens the feminine qualitiesrequiredC.is of primary importance to womenD.often enables women to succeed quickly
选项
A.makes women look more honest and capable
B.strengthens the feminine qualitiesrequired
C.is of primary importance to women
D.often enables women to succeed quickly
答案
B
解析
细节题。根据traditionallyfemale jobs定位到倒数第三段,最后一句“an attractive woman has anadvantage in traditionally female jobs…lack the“masculine”qualities required”可见,在传统上由女性所从事的工作中,有魅力的女性具有一定优势;但在传统上由男性所从事的工作中,有魅力的女性看起来缺乏所需要的男性特质;由此推断,在传统上由女性所从事的工作中,魅力加强了所需的女性特质。故选B。A项与文意相反,C项和D项均未在文中体现。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/congyezige/1924323.html
本试题收录于:
教师招聘 中学题库教师招聘分类
教师招聘 中学
教师招聘
相关试题推荐
感染根据病原体感染的次数、时间先后和种数,其分类不包括的是A、原发感染 B、继
根据五行相生规律确立的治法是A、培土制水 B、抑木扶土 C、益火补土 D、
《中华人民共和国义务教育法》是根据_____和_____确定的。
根据我国《民法通则》的规定,_____包括十周岁以上的未成年人和不能完全辨认自己
国务院和县级以上地方人民政府根据实际需要,设立专项资金,扶持_____实施义务教
根据《中华人民共和国教育法》的规定,中小学实行_____负责制。
我国学者根据教学监控的对象,把教学监控能力分为_____和_____两种类型。
对所学知识材料的记忆,包括具体事实、方法、过程、_____的回忆。
分析指将整体材料分解成其构成成分并理解组织结构,包括对要素的分析、_____的分
根据瑞士著名心理学家皮亚杰对儿童的道德发展阶段的划分,可将儿童道德发展划分为__
随机试题
[originaltext]W:Hi,LondonPremierTours.HowcanIhelp?M:Hi,[6]I’mcoming
B
为了解全国汽车产业发展情况,将对全国大中型汽车企业开展生产产量和产值的调查。
根据《水工建筑物地下开挖工程施工规范》SL378-2007,特大断面洞室(或大断
目前所有已知人类激素中分泌量最高的是A.HCGB.PRLC.ACTHD.hPLE
Afterdoingoddjobsforaweek,hegota
材料一 1535年某画家写道:“许多已经湮没的事物将要再生。” 材料二 人
纳税人销售或者进口下列()货物适用的增值税税率为13%。 A.自来水B.杂
就境内持仓分析来说,按照规定,国境期货交易所的任何合约的持仓数量达到一定数量时,
在工程实施过程中发生索赔事件以后,或者承包人发现索赔机会,索赔工作程序的第一步是
最新回复
(
0
)