首页
登录
从业资格
根据下面资料,回答题 They may have lived some 1,
根据下面资料,回答题 They may have lived some 1,
资格题库
2022-08-02
59
问题
根据下面资料,回答题 They may have lived some 1,700 years ago, but the ancient Maya had an incredible knowledge of celestial bodies, which they believed influenced everything. Now a 15-year-old boy has studied astronomical charts devised by these ancient Mexican people, as well as satellite photos, to pinpoint the location of a forgotten Mayan city. William Gadoury, from Quebec has named the "lost city" in the Yucatan jungle K′aak Chi, or Mouth of Fire. Satellite images suggest the lost city could be among the largest built by the ancient civilisation, which thrived between 300 and 700 AD. Wondering why the ancient people built their cities far away from rivers and in inhospitable mountains prompted the teenager to look to the sky for answers. Incredibly, the brightest of the stars matched the largest cities. "I was really surprised and excited when I realised that the most brilliant stars of the constellations matched the largest Maya cities." He told The Journal of Montreal. He is said to be the first to make the connection, which could lead to further finds. It was in the 23rd constellation, containing three stars, that he found two matching cities on the map, suggesting one has not yet been re-discovered. To investigate further, he used satellite images from the Canadian Space Agency and Google Earth to search the dense jungle for any signs of buildings. The photographs revealed linear features that "stuck out," Daniel De Lisle, from the Canadian Space Agency told The Independent. "There are linear features that would suggest there is something underneath that big canopy," he said. Armand La Rocque, from the University of New Brunswick believes one of the images shows network of streets leading to a large square, which may be a pyramid. "A square is not natural, it is mostly artificial and can hardly be attributed to natural phenomena," he said. It′s possible 30 buildings accompany an impressive pyramid at the site. If true, the lost city would be one of the five largest known to archaeologists, built by the Mayans. Linking the position of stars and the location of a lost city and the use of satellite images on a tiny territory to identify the remains buried under dense vegetation, is quite exceptional. Dr. La Rocque thinks William Gadoury′s technique could lead archaeologists to pinpointing the location of more possible lost Mayan metropolises. Which of the following is NOT TRUE about Maya 查看材料A.The ancient Maya were interested in celestial bodies.B.All Mayan cities were built far away from rivers.C.Maya believed celestial bodies influenced everything.D.The remains of Mayan cities may be buried under dense vegetation.
选项
A.The ancient Maya were interested in celestial bodies.
B.All Mayan cities were built far away from rivers.
C.Maya believed celestial bodies influenced everything.
D.The remains of Mayan cities may be buried under dense vegetation.
答案
B
解析
细节题。根据第一段中的“the ancient Maya had an incredible knowledge of celestial bodies,which they believed influenced everything”可知,A、C项正确。根据倒数第二段“…to identify the remains buried under dense vegetation…”可知D项正确。B项中的All Mayan cities说法太绝对,故本题选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/congyezige/1913448.html
本试题收录于:
教师招聘 小学题库教师招聘分类
教师招聘 小学
教师招聘
相关试题推荐
翻转课堂强调学生在家先根据自己的兴趣爱好学习新知识,然后由老师再进行课内辅导。
教师应在遵循课堂教学普遍规律的前提下,根据自身的特点,扬长避短,选择与自己最相适
如图表示与人体新陈代谢相关的主要系统及其关系示意图,请根据图示回答:
阅读图文资料。完成下列要求。 材料一:入春后,地面净辐射(地面吸收与射出辐射
读“湖南省略图”,根据你对湖南的了解,回答下列问题。(8分)
自然地理环境的各要素之间存在着物质与能量的交换,下图为岩石圈物质循环示意图,根据
读下列图文资料,回答问题。(11分) 材料一巴西官员近日表示,最近有大量栖居
读我国某地地质构造剖面图,回答题。 根据图中判读,C处应为()
阅读材料.根据要求作答: 【材料一】北师大版《生物学·七年级·下册》第十章人体
根据下面资料,回答题 菊花的花期在秋季,是一种短日照植物。只有当日照长度短于
随机试题
每个人一生中都该有个志向,否则他的精力便会浪费掉。每个青年人都力求成为一个有成就的人物。【T1】一个青年人只期望富有或只专心于求得权力与名望是不明智
集体经济collectiveeconomy
Inthepast,Americanfamiliestendedtohequitelarge.Parentsraisingfiveor
A.萘普生 B.吡罗昔康 C.吲哚美辛 D.双氯芬酸钠 E.丙磺舒化学结
最简单有效的诊断早期食管癌的检查是A.食管镜检查 B.食管钡剂造影检查 C.
2011年上半年,我国软件产业实现软件业务收入8065亿元,同比增长29.3%,
公安政策对调整有关国家安全和社会治安秩序的社会关系具有重要意义,它( )A.对
证券公司在进行自营买卖证券时,可以根据市场情况,自主决定买卖价格。()
澳门特别行政区依照《澳门基本法》的规定实行高度自治,享有行政管理权、立法权、独立
属于第二级预防措施的是( )。A.儿童接种卡介苗 B.指导孕妇服用叶酸 C
最新回复
(
0
)