首页
登录
从业资格
Early in the age of affluence that follo
Early in the age of affluence that follo
资格题库
2022-08-02
38
问题
Early in the age of affluence that followed World War II,an American retailing analyst named Victor Lebow proclaimed,“Our enormously productive economy...demands that we make consumption our way of life,that we convert the buying anduse of Eoods into rituals,that we seek our spiritual satisfaction,our ego satisfaction,in consumption...We need thingsconsumed,burned up,worn out,replaced and discarded at an ever increasing rate.”Americans have responded to Lebow’s call,and much of the world has followed.Consumption has become a central pillar of life in industrial lands and is even embedded in social values.Opinion surveys in the world’s two largest economies-Japan and the United States-show consumerist definitions ofsuccess becoming ever more prevalent.Overconsumption by the world’s fortunate is an environmental problem unmatched in severity by anything but perhapspopulation growth.Their surging exploitation of resources threatens to exhaust or unalterably spoil forests,soils,water,air and climate.Ironically,high consumption may be a mixed blessing in human terms,too.The time-honored values of integrity ofcharacter,good work,friendship,family and community have often been sacrificed in the rush to riches.Thus many in theindustrial lands have a sense that their world,of plenty is somehow hollow-that,misled by a consumerist culture,they havebeen fruitlessly attempting to satisfy what are essentially social,psychological and spiritual needs with material things.Of course,the opposite of overconsumption-poverty-is no solution to either environmental or human problems.It is infinitely worse for people and bad for the natural world too.Dispossessed peasants slash-and-burn their way into the rain forests ofLatin American,and hungry nomads turn their herds out onto fragile African grassland,reducing it to desert.If environmentaldestruction results when people have either too little or too much,we are left to wonder how much is enough.What level ofconsumption can the earth support When does having more cease to add noticeably to human satisfaction Apart from enormous productivity,another important impetus to high consumption is___________.《》()A.the conversion of the sale of goods into ritualsB.the people’s desire for a rise in their living standardsC.the imbalance that has existed between production and consumptionD.the concept that one’s success is measured by how much they consume
选项
A.the conversion of the sale of goods into rituals
B.the people’s desire for a rise in their living standards
C.the imbalance that has existed between production and consumption
D.the concept that one’s success is measured by how much they consume
答案
D
解析
本题考查细节。
题干问的是“除了巨大的生产能力,导致高消费的另一个重要推动力是”文章第3段提到“在日本和美国这两个最大的经济强国,民意调查表明对成功从消费主义角度所下的定义日益得到广泛认同”,由此可见,“成功是由他们高消费多少来衡量的”这一概念对人们的高消费起着重要的推动作用。D选项,个人成功由他消费多少商品衡量这一观念,综上,D选项正确。
A选项,商品的销售转变为一种惯例,不合题意,故排除。
B选项,人们渴望生活水平提高,不合题意,故排除。
C选项,生产和销售之间存在的不平衡,不合题意,故排除。
故正确选项为D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/congyezige/1879765.html
本试题收录于:
中学英语学科知识与教学能力题库教师资格笔试分类
中学英语学科知识与教学能力
教师资格笔试
相关试题推荐
Earlyintheageofaffluencethatfollo
Earlyintheageofaffluencethatfollo
Earlyintheageofaffluencethatfollo
Earlyintheageofaffluencethatfollo
Earlyintheageofaffluencethatfollo
随机试题
Oneofthegoodthingsformeninwomen’sliberationisthatmennolongerh
PeoplepreferIPphonecallstoordinaryonesbecausetheformeris______.[br]
总图制图关于标高标注的说法中,错误的是( )。A.构筑物标注其有代表性的标高,
某医疗辅助生殖技术机构在没有通知某当事人的情况下,将其冷冻保存精子为一患者提供了
青年男性,突然发热,体温39.1℃,面色潮红,伴有呼吸运动减弱,口角疱疹,最可能
当代世界教育改革的趋势主要有()A.教育终身化 B.教育全民化 C.教育
A.仅从个人兴趣或追逐个人利益出发选择研究课题是不道德的 B.居里夫人把氯化镭
几乎每个家庭都有电视,它的影响是如此普遍,以至于它被称为另一个“家长”。由于大部
建设工程设计是指根据建设工程的要求,对建设工程所需的()等条件进行综合分析、论
正常妇女排卵的时间应是 A.两次月经中间 B.下次月经前12天左右 C.下
最新回复
(
0
)