首页
登录
职称英语
The world’s demand on gas is expected to increase in the future as climate chang
The world’s demand on gas is expected to increase in the future as climate chang
游客
2025-06-16
20
管理
问题
The world’s demand on gas is expected to increase in the future as climate change concerns grow, while renewable energy is still expensive to be developed, a prominent economist said on Friday. "Demand on gas will be the fastest among other energy sources as it’s cheaper than oil and people are more concerned about climate change issue," Cristof Ruhl, even Chief Economist of British Petroleum, a multinational oil and gas Company told the press. According to Ruhl, even though renewable energy is much more environmental friendly, it costs too much to be developed. "In Brazil, it’s worth to use the bio-energy as the country is rich with bio-resources but it costs too much if it’s implemented in other countries," said Ruhl.
However, he said, as technology becomes more advanced, it is not impossible that the renewable technology would be much cheaper. Currently, Ruhl said, the usage of solar, wind and geothermal energies only contribute 1.5 percent of the global energy consumption. "Renewable energy takes only small share of total energy consumption and for the most part, still requires government support. But from the small base, it continues to grow fast, with global deployment reflecting government support as well as natural endowment." said Ruhl. According to Ruhl,in contrast to all other fuels, growth in renewable energy was led by the OECD countries, where policy support is the strongest.
"But like other fuels, 2008 saw rapid growth in the first half followed by a marked deceleration towards the end of the year and into 2009," he said. [br] Which of the following statements can be inferred from Cristof Ruhl’s words?
选项
A、Renewable energy will continue to grow fast only without government support.
B、It is almost impossible that the renewable technology becomes much cheaper.
C、Gas demand will definitely keep increasing all along in the future.
D、The usage of solar, wind and geothermal energy is closely related to a country’s natural endowment.
答案
D
解析
新闻中提到:“Renewable energy…for the most part,still requires government support”,所以(A)错误;文中还提到“it is not impossible that the renewable technology would be much cheaper”,所以(B)错误;而(C)的表述过于肯定,与原文不符。通过排除法,可知正确项是(D)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4120702.html
相关试题推荐
AsGasPricesIncrease,SoDoHardshipsByJulieLivingstonStaf
Morethan50,000electronicsretailersanddistributorsareexpectedattheM
Morethan50,000electronicsretailersanddistributorsareexpectedattheM
Morethan50,000electronicsretailersanddistributorsareexpectedattheM
Theworld’sdemandongasisexpectedtoincreaseinthefutureasclimatechang
Theworld’sdemandongasisexpectedtoincreaseinthefutureasclimatechang
Theworld’sdemandongasisexpectedtoincreaseinthefutureasclimatechang
Thereisnowincreasedcompetitionamongmotor-vehiclemanufacturers______hasr
COPENHAGEN:Populationandclimatechangeareintertwinedbutthepopulationiss
COPENHAGEN:Populationandclimatechangeareintertwinedbutthepopulationiss
随机试题
Neurologiststendtodividetheexperienceofloveintothreedistinctcateg
Itisaknownfactthatphysicalactivityimprovesoverallhealth.Notonly
[originaltext]M:IranintoourfriendMarkyesterdayonthestreetandhesaid
Whitecollarsareencouragedtowritesuchmessages"’upset","busy","obsessed
[originaltext] (5)Francehasbecomethefirstcountrytobansupermarketsfro
C++中运算符优先级由高到低排列正确的是()A.::+++|| B
耦合电容器运行一般规定中,运行中的结合滤波器,接地隔离开关应在()位置,人员不得
发现某人有某种非常恶劣的品质后,再看他就横竖不顺眼,这是一种()。单选A.刻
水溶性药物,即溶解度高、渗透性低的药物属于A.Ⅰ类 B.Ⅱ类 C.Ⅲ类 D
(2016年真题)根据《水利工程质量检测管理规定》(水利部令第36号),水利工程
最新回复
(
0
)