首页
登录
职称英语
The old idea that child prodigies "burn themselves" or "overtax their brains"
The old idea that child prodigies "burn themselves" or "overtax their brains"
游客
2025-02-28
47
管理
问题
The old idea that child prodigies "burn themselves" or "overtax their brains" in the early years, therefore, are prey to failure and (at worst) mental illness is just a myth. As a matter of fact, the outstanding thing that happens to bright children is that they are very likely to grow into bright adults.
To find this out, 1, 500 gifted persons were followed up to their thirty-fifth year with these results.
On adult intelligence tests, they scored as high as they did as children. They were, as a group, in good health, physically and mentally. Eighty-four percent of their group were married and seemed content with their life.
About 70 percent had graduated from colleges, though only 30 percent had graduated with honors. A few had even flunked out (退学) , but nearly half of these had returned to graduate.
Of the men, 80 percent were in one of the professions or in business, managers or semi-professional jobs. The women who had remained single had offices, business, or professional occupations.
The group had published 90 books and 1, 500 articles in scientific, scholarly, and literary magazines and had collected more than 100 patents.
In a material way they didn’ t do badly either. Average income was considerably higher among the gifted people, especially the men, than for the country as a whole, despite their comparative youth when last surveyed.
In fact, far from being strange, maladjusted (难以适应) people locked in an ivory tower, most of the gifted were
turning their early promises into practical reality
. [br] The main idea of the passage is______.
选项
A、that gifted children were most likely to become bright grown-ups
B、that bright children were unlikely to be physically and mentally healthy
C、how many gifted children turned successful when they grew up
D、that when the bright children grew up, they would become ordinary
答案
A
解析
本文第一段中的“As a matter of fact”是一个语义转折标志,引出作者的观点“the outstanding thing that happens to bright children is that they are very likely to grow into bright adults.”由此推断A选项“神童们很有可能长大后依旧聪明”正确。B选项“聪明的孩子不太可能身心健康”与原文第三段第二句“They were,as a group,in good health,physically and mentally.”相悖;选项C是有关长大后能成为成功人士的神童人数,显然不是文章所关注的。选项D“当聪明小孩长大以后,他们会变得很普通”与原文倒数第二段内容不符。故选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3976353.html
相关试题推荐
Theoldideathatchildprodigies"burnthemselves"or"overtaxtheirbrains"
Theoldideathatchildprodigies"burnthemselves"or"overtaxtheirbr
Theoldideathatchildprodigies"burnthemselves"or"overtaxtheirbr
Theoldideathatchildprodigies"burnthemselves"or"overtaxtheirbr
Theoldideathatchildprodigies"burnthemselves"or"overtaxtheirbr
Childprodigiesaremarkednotsomuchbytheirskillsbutinsteadbythefactt
Thequestionofwhethertodivestthemselvesofstockincompaniesthatdobusin
A、Narcolepticbrainstendtoremovedegenerativetissueatamoreprolificrate
Like______,ArcticscientistssequesteredonthePolemustaccustomthemselvest
Althoughhumanshavemuchbiggerbrainsrelativetobodyweighttha
随机试题
Theexhibit"LifeinShadows-.HiddenChildrenandtheHolocaust"usedtobe
PASSAGEONEDifferentperspectives根据第三段后半部分可知,奥布莱恩说,一些素材有重叠,但是呈现方式不同。其小说中的母亲与回忆录中
Astheroadwasblockedbyarock,thetravelershadto______uparockyslope
DoestheInternetMakeYouDumber?A)TheRomanphilosop
WeinheritourDNAfromourparents.DNAisshuffled,recombinedand【B1】____
试分别叙述罗尔中值定理和拉格朗日中值定理。若以S(x)记由(a,f(a)),(b
简单算术股价平均数的缺点有() ①计算复杂 ②没有考虑权数 ③计算结果不
在各种融资方式中,收购公司一般最后才选择()。A:用公司内部自有资金 B:向银
对于组织和管理的关系,表述错误的是( )。A.管理的目标和组织的目标往往具有同
反倾销调查应当终止的情形有( )。A.申请人撤销申请的 B.没有足够证据证明存
最新回复
(
0
)