首页
登录
职称英语
Robots have been the stuff of popular culture for so long that We think of th
Robots have been the stuff of popular culture for so long that We think of th
游客
2025-01-06
53
管理
问题
Robots have been the stuff of popular culture for so long that We think of them mostly as a fun. In the next decade they will finally become practical beyond factory assembly lines. Granted, they won’t perform the wonderous stunts they do in movies; the first generation of "real" robots may seem a bit crude. But by the end of the decade, we may well encounter tiny robots cooking hamburgers in fast - food restaurants, mopping up shopping malls, even delivering meal trays in hospitals.
Two factors are pushing the development of robotics: technology and economics. Artificial intelligence is the key to a successful robot, but some of the simplest tasks for a human mind are difficult for a robot. One example: the ability to look at the comer of a room, where walls and ceiling meet, and know that the corner goes in, not out. Easy for humans, very tough for real -world R2D25. But new neural-network computers, which more closely resemble the human brain ,look particularly promising for teaching robots how to adapt to: their surroundings.
Economics is the key to the acceptance of robots. As declining birthrates lead to a shortage of entry- level workers in much of the industrialized world, researchers are designing robots that can manage at least portions of such jobs as burger flippers or hospital orderlies.
Fast -food robots will probably cook and package food; humans will still greet the public at the counter and make incorrect change.
By the late 90’s,improved robots will be inexpensive enough to serve as aides for the disabled, giving even quadriplegics the ability to feed themselves and perform office work. Not all robots will be so benign. Another model in production is a security guard designed to wander deserted warehouses and signal a human guard when it encounters intruders. At least one American firm has designed an armed security robot capable of firing a weapon.
And the long-promised home robot? This little electronic servant, capable of delivering a frosty beer from the fridge, picking up the kids’ toys and washing the occasional window, probably won’t be a mass - market item in the 90’s--unless we modify our homes to accommodate them. Every room would need to have tiny radio beacons to tell the robot where it is, and staircases would need special construction for easy robot access. Sound unlikely? Perhaps. But in 1890 a person might have thought it unlikely if he had been told that the entire urban landscape of the planet would be modified to accommodate the automobile. [br] What’s the author’s attitude towards long-promised home robot?
选项
A、Optimistic
B、Pessimistic
C、Skeptical.
D、Disbelieving.
答案
A
解析
在听力原文的最后一段中先谈到了家用机器人的普及所面临的难题,即要改变家里的设备构造。作者用了“sound unlikely perhaps”这么一个—问一答的句式,看似一种否定和怀疑,但紧接的一句话即早在1890年,如果有人被告知整个地球的城市地形构造,将被改变以适应汽车的需要,他也会觉得不可能,言下之意即汽车都能改变城市规划,何况家用机器人呢?从这一句话可以推断作者对家用机器人的前景还是比较乐观的,因此选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3900944.html
相关试题推荐
Peoplehavecultureprimarilybecausetheycancommunicatewithandunderstan
Peoplehavecultureprimarilybecausetheycancommunicatewithandunderstan
1 Afolkcultureisasmallisolated,cohesive,conservative,nearlyself-suffi
TheOldBaileyisthepopularnameofthe______,inLondon.Itisnamedafterth
CultureTherearesomanythingsaboutour
CultureTherearesomanythingsaboutour
CultureTherearesomanythingsaboutour
CultureTherearesomanythingsaboutour
CultureTherearesomanythingsaboutour
CultureTherearesomanythingsaboutour
随机试题
[originaltext]Atypicallargesupermarketoffersaround17000to20000it
下面你将听到一段有关“国际货币基金组织”的讲话。//LadiesandGentlemen,Goodmorning!Today
下列各项属于调节产业结构的途径的是()。A.调整投资结构 B.调整价格体系
混悬剂中使微粒ζ电位减小的物质是A:助悬剂 B:稳定剂 C:润湿剂 D:反
散客接站服务的服务准备包括()等内容。A.认真阅读接待计划 B.预订城市间交通
某同学用单色光进行双缝干涉实验。在屏上观察到如图6甲所示的条纹,仅改变一个实验条
甲状旁腺激素 A.胺类激素B.肽类激素C.蛋白质类激素D.类固醇激素
下面有关保理业务说法不正确的是()。A.分为单保理和双保理 B.保理业务的
对下颌姿势位的描述,错误的是A.当口腔不咀嚼、不吞咽、不说话时,上、下牙列(牙弓
王某与母亲生活在不同的城市。在母亲生日之际,王某通过一家购物网站订送了鲜花,以示
最新回复
(
0
)