首页
登录
职称英语
Children in the UK are not reading enough at home, favouring television and co
Children in the UK are not reading enough at home, favouring television and co
游客
2025-01-01
42
管理
问题
Children in the UK are not reading enough at home, favouring television and computer games instead, according to new research.
The survey conducted earlier this month by Nesfl6 Box Tops for Books, which asked parents about their children’s reading habits, found that half of UK children spend less than two hours reading per week. A further one in 10 had not read a book in the past month, and of those who do read regularly, one in four avoid non-fiction titles. More than half of the parents surveyed believed their children should read more non-fiction books.
"It is essential that young children read at least one book a week and, in particular, educational books," said family counsellor Jenni Trent Hughes.
But others believe such a stern approach to reading may not help children. "We can turn children off it by simply saying it’s something they must be doing," said Amelia Foster, who runs Reading Connects for the National Literacy Trust, an organisation that encourages reading for pleasure to enhance classroom achievement.
Ms Foster said the survey results might not give children enough credit. Previous studies have found that 75% of 11 to 18-year-olds enjoyed reading, and 83% read in their spare time.
Past reading surveys have found distinct differences in the reading habits of boys and girls. Girls tend to be more enthusiastic about reading in general, but particularly fiction (perhaps helping to explain why Jaequeline Wilson, author of Sleepovers and Bad Girls, is the most borrowed author from public libraries), while boys are drawn to books about a place, subject, or hobby that interests them.
Nicola Davies, author of Poo: A Natural History of the Unmentionable, said while working with underachieving boys she found they responded to non-fiction better than fiction. "You can get them to write poetry but they won’ t read it," she said.
Ms Davies would like to see children’s non-fiction take off in the way adult non-fiction has in recent years, thanks largely to rifles like Longitude that employ strong narratives. This may encourage boys to read more, she said.
"There’s a lot of really crap non-fiction out there. It’s absolute’ paint by numbers, pile them high, and sell them cheap’. But it’s not really addressing the issue. Non-fiction as it is cutting off a whole route into reading, especially for boys," added Ms Davies.
But the consequences of these trends may run deeper. Some worry that steering clear of non-fiction may effect the development of a child’s imagination, even going so far as to impact their future career choices.
Nicola Jones credits her choice of studying zoology at university to her childhood Encyclopedia Britannica. "There was this fantastic bit in the back on transparencies of human bodies, and it absolutely fired my imagination about the workings of the human body. Children’s imagination needs all sorts of fuel. And that’s what’s going to drive them, give them intrinsic motivation. It’s what makes your intellectual cars go." For this reason Ms Jones is planning a conference next year that will address how non-fiction can be transformed into something more children will want to read. [br] What’s the aim of Nicola Jones by quoting her personal experience in the last paragraph?
选项
A、She emphasized the importance of imagination for children.
B、She wants to prove that reading Encyclopedia is important for children.
C、She wants to tell people how to stimulate children’s motivation.
D、She proves that non-fiction can also fire the imagination of children.
答案
D
解析
此题也要根据上文意思来判断,倒数第二段中作者指出避开阅读非虚构类作品会影响孩子的想象力,最后一段中Nicola Jones就用自身例子证明阅读非虚构作品也能激发孩子想象力,因此与答案D一致。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3893593.html
相关试题推荐
Parentsoftheapproximately200,000home-schooledchildreninCaliforniaare
Parentsoftheapproximately200,000home-schooledchildreninCaliforniaare
Researchersinmanycountrieshaveobservedthatmiddleclasschildrenasagr
Researchersinmanycountrieshaveobservedthatmiddleclasschildrenasagr
Researchersinmanycountrieshaveobservedthatmiddleclasschildrenasagr
Researchersinmanycountrieshaveobservedthatmiddleclasschildrenasagr
Inbringingupchildren,everyparentwatcheseagerlythechild’sacquisition
Inbringingupchildren,everyparentwatcheseagerlythechild’sacquisition
Inbringingupchildren,everyparentwatcheseagerlythechild’sacquisition
Inbringingupchildren,everyparentwatcheseagerlythechild’sacquisition
随机试题
Memoryisourmostimportantpossession.Withoutmemory,youwouldn’tknoww
下列哪项不是阿片类镇痛药适应证A.术后痛 B.晚期癌痛 C.急性心绞痛 D
采用圆锥动力触探试验确定某桥涵地基的承载力,已知该地基为碎石土,桥涵地基的最小边
男,76岁,有慢性支肺气肿史。咳嗽脓痰伴气急加重2周。今晨起神志恍惚。体检:嗜睡
实行特殊管理的药品不包括A.静脉输液B.麻醉药品C.精神药品D.医药用毒性药品E
甲与乙订立合同后,乙以甲有欺诈行为为由向人民法院提出撤销合同申请,人民法院依法撤
2009~2012年间全国商品进出口总额最高年份,矿产品进出口总额比
收购人向中国证监会报送要约收购报告书后,在发出收购要约前申请取消收购计划的,从
(2018年真题)根据中国营养学会推荐,老年人在每日饮食之外,应补充的元素钙剂量
水肿的伴随症状
最新回复
(
0
)