首页
登录
职称英语
Everything he saw was distasteful to him. He hated the blue and white, the hum
Everything he saw was distasteful to him. He hated the blue and white, the hum
游客
2025-01-01
35
管理
问题
Everything he saw was distasteful to him. He hated the blue and white, the hum and heat of the south; the landscape seemed to him as hard and as romantic as a cardboard background on the stage, and the mountain but a wooden screen against a sheet painted blue.
Two roads led out ofthe town; one branched off towards the Ambroses’ villa, the other struck into the country, eventually reaching a village on the plain, but many footpaths led off from it, across great dry fields, to scattered farm-houses. Hewet stepped off the road on to one of these, in order to avoid the hardness and heat of the main road, the dust of which was always being raised in small clouds by carts and ramshackle flies which carried parties of festive peasants, or turkeys swelling unevenly like a bundle of air balls beneath a net.
The exercise indeed served to clear away the superficial irritations of the morning, but he remained miserable. It seemed proved beyond a doubt that Rachel was indifferent to him, for she had scarcely looked at him, and she had talked to Mr. Flushing with just the same interest with which she talked to him. Finally, Hirst’s odious words flicked his mind like a whip, and he remembered that he had left her talking to Hirst. She was at this moment talking to him, and it might be true, as he said, that she was in love with him. He went over all the evidence for this supposition—her sudden interest in Hirst’s writing, her way of quoting his opinions respectfully; her very nickname for him, "the great Man," might have some serious meaning in it. Supposing that there were an understanding between them, what would it mean to him?
Ever since he had first seen her he had been interested and attracted, more and more interested and attracted, until he was scarcely able to think of anything except Rachel. But just as he was sliding into one of the long feasts of meditation about them both, he checked himself by asking whether he wanted to marry her? That was the real problem, for these miseries and agonies could not be endured, and it was necessary that he should make up his mind. He instantly decided that he did not want to marry any one. Partly because he was irritated by Rachel. The idea of marriage irritated him.
It immediately suggested the picture of two people sitting alone over the fire; the man was reading, the woman sewing. There was a second picture. He saw a man jump up, say good-night, leave the company and hasten away with the quiet secret look of one who is stealing to certain happiness. Both these pictures were very unpleasant, and even more so was a third picture, of husband and wife and friend; and the married people glancing at each other as though they were content to let something pass unquestioned, being themselves possessed of the deeper truth. Other pictures—he was walking very fast in his irritation, and they came before him without any conscious effort, like pictures on a sheet—succeeded these. Here were the worn husband and wife sitting with their children round them, very patient, tolerant, and wise. But that too, was an unpleasant picture. When, on the other hand, he began to think of unmarried people, he saw them active in an unlimited world; above all, standing on the same ground as the rest, without shelter or advantage. All the most individual and humane of his friends were bachelors and spinsters; indeed he was surprised to find that the women he most admired and knew best were unmarried women. Marriage seemed to be worse for them than it was for men. [br] According to the passage, which of the following statements is NOT true?
选项
A、Hewet was in love with Rachel but he did not want to marry her.
B、Hewet saw in his mind unpleasant pictures of married couples.
C、Hewet believed married women were worse than married men.
D、Hewet’s most individual and humane friends were not married.
答案
C
解析
第四段提到Hewet爱Rachel但不想娶她,最后一段讲到Hewet在脑海中看到许多他觉得不愉快的婚姻生活场景,也提到他最好的朋友都是未婚,但并没有提及他比较已婚女子和已婚男子的好坏。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3893323.html
相关试题推荐
Imagineeatingeverythingdeliciousyouwant-withnoneofthefat.Thatwould
Imagineeatingeverythingdeliciousyouwant-withnoneofthefat.Thatwould
Imagineeatingeverythingdeliciousyouwant-withnoneofthefat.Thatwould
Everythinghesawwasdistastefultohim.Hehatedtheblueandwhite,thehum
Everythinghesawwasdistastefultohim.Hehatedtheblueandwhite,thehum
Everythinghesawwasdistastefultohim.Hehatedtheblueandwhite,thehum
IfNajibullahZaziiseverythingtheFBIsaysheis,thentheAfghan-bornDe
IfNajibullahZaziiseverythingtheFBIsaysheis,thentheAfghan-bornDe
IfNajibullahZaziiseverythingtheFBIsaysheis,thentheAfghan-bornDe
IfNajibullahZaziiseverythingtheFBIsaysheis,thentheAfghan-bornDe
随机试题
Banksarenotordinarilypreparedtopayoutallaccounts;theyrelyondepo
天然建筑材料初步设计阶段勘察储量与实际储量谋差应不超过(),勘察储量不得少于
A.Parinaud综合征 B.小脑脑桥角综合征 C.O.Benedikt综
甲公司2017年1月5日采用分期付款方式购入一套需要安装的大型设备。合同约
资产证券化中,管理人不得有下列行为( )。 ①募集资金不入账或者进行其他任何
系统频率标准是50HZ,系统频率超过500.2HZ为异常状态,延续时间()分
某制造业企业系增值税一般纳税人,外购原材料一批,由小规模运输企业提供运输服务,2
下面四个选项中,错误的一项为( )。A.从狭义上讲,法律是专指国家立法机关制定
某湖塘须进行抛石挤淤处理,关于施工说法正确的是( )。A.应采用不易风化的片石、
下列影响因素中,属于确定基准收益率因素的有()。A.资金成本 B.投资风险
最新回复
(
0
)