首页
登录
职称英语
Lichens can be spectacular for anyone who cares to look, but few people tak
Lichens can be spectacular for anyone who cares to look, but few people tak
游客
2024-10-23
72
管理
问题
Lichens can be spectacular for anyone who cares to look, but few people take the trouble. Often modestly colored, and seemingly two-dimensional as they cling to whatever surface they find, they grow in background - as though designed to be ignored. Yet they hold a special fascination for botanists, partly because they present mysteries still to be solved and partly because they do so many things so well.
No casual observer ’of a lichen would ever suspect that it was a composite of interacting life forms. This seemingly uncomplicated lichen is actually composed of a fungus and a colony of algae (or blue-green algae, which some scientists now consider to be bacteria). A few species even include all three of these diverse forms of life. A complete lichen is strikingly different from its separated partners in both appearance and biochemistry-many produce unique compounds which cannot be made by the component organisms alone.
Lichens grow in almost every natural habitat imaginable, from deserts to tropical rain forests-even on the backs of certain beetles in New Guinea, and i0side rocks (along with algae ) in the otherwise barren dry valleys of Antarctica.
Many species can tolerate extreme heat, cold. or dryness. Very few, however, can survive heavy air pollution, and many live only where the air is very clean. The disappearance of lichens from an area gives warning of a threatened environment. [br] All of the following are mentioned as being a part of the lichen EXCEPT ______.
选项
A、a fungus
B、algae
C、a beetle
D、bacteria
答案
C
解析
细节题。第二段第二句话:这看似并不复杂的地衣事实上是有菌类和藻类组成。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3814235.html
相关试题推荐
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.B
随机试题
CheckingaccountsIntheUnitedStates,checkingacc
Lichensmaygrowonthebarkofatreeinasteamingtropicalrainforest,o
WhichofthefollowingisINCORRECTaboutthewoman?[br][originaltext]M:Good
天然砂的坚固性用硫酸钠溶液法检验,砂样经()次循环后期其质量损失应符合国家标准
治疗慢惊风脾虚肝亢证,应首选( )。A.大定风珠 B.十全大补汤 C.缓肝
使用磺胺类药物时,病人出现紫癜是<P>A.肾脏毒性反应<br>B.对血液系统的毒
教育的生物起源论和心理起源论的共同特点是都否认了()。 A.教育的社会性B
角鲨烯环氧酶的非竞争性、可逆性抑制剂是A.制霉菌素 B.特比萘芬 C.阿莫罗
下列成本加酬金合同计价形式中,最难以控制成本的是()。A.成本加固定百分比酬金
有一悬臂梁,受力如图所示,,则梁端B最大位移是()。 A.5mm B.10
最新回复
(
0
)