首页
登录
职称英语
Millions of U.S. college students will have to shoulder more of the cost of
Millions of U.S. college students will have to shoulder more of the cost of
游客
2024-06-15
59
管理
问题
Millions of U.S. college students will have to shoulder more of the cost of their education under federal rules imposed late last month through a bureaucratic adjustment requiring neither Congressional approval nor public comment of any kind. The changes, only a slight alteration in the formula governing financial aid, are expected to diminish the government’s contribution to higher education by hundreds of millions of dollars, starting in the autumn of 2004. But they will also have a ripple effect across almost every level of financial aid, shrinking the pool of students who qualify for federal awards, tightening access to billions of dollars in state and institutional grants, and heightening the reliance on loans to pay for college.
How much money this may require of students and their parents will vary widely, changing with each family’s set of circumstances. Some families may be expected to pay an extra $100 or less each year, while others may owe well over $1,000 more. While many college administrators characterized the change as a backdoor way to cut education spending, without public discussion, the Department of Education said it was simply executing its responsibilities under federal law.
Whether furnished by colleges, states or the federal government, the vast majority of the nation’s $90 billion in financial aid is dictated by a single, intricate equation known as the federal need analysis. Its purpose is to make out how much of a family’s income is truly discretionary(自由支配的), and therefore fair game for covering college expenses. Much like the federal income tax, the formula allows families to deduct some of what they pay in state and local taxes. But, this year, the department significantly reduced that amount, in some cases cutting it in half. On paper, at least, that leaves families with more money left over to pay for college, even though state and local taxes have gone up over the last year, not down.
In the 2004-2005 academic year, when the changes first take effect, parents who earn $50,000 a year may be expected to contribute $700 or so beyond what they are already paying, according to an independent analysis conducted by a consulting firm that helps universities set enrollment and aid. Those earning about $25,000 may owe only an extra $165 or less, while families earning $80,000 could be expected to pay an additional $1,100 or more.
选项
A、chain reaction
B、cumulative effect
C、immediate response
D、long-lasting impact
答案
A
解析
ripple effect出现在文章第一段最后一句But they will also have a ripple effect across almost every level of financial aid,shrinking…, tightening…, and heightening…三个分词短语解释了ripple effect,并从every level…也可以判断ripple effect指的是许多的影响,涉及到各个层次,四个选项中最能表达这一含义的是A. chain reaction“连锁反应”。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3635201.html
相关试题推荐
Allstudentsareeagertoknow______theywillpasstheexamornot.A、ifB、thatC
Withoutreadingtherequiredbooksbeforeclasses,studentswillfinditdifficu
It’srequiredthatthestudents_______thetermpapertomorrow.A、finishedB、fini
Studentswouldrathertryonceagainthan(give)_______uptheplan.givewouldrath
Allstudentsareeagertoknow__________theywillpasstheexamornot.A、ifB、th
Theyare________studentsthattheyallperformedwellinthefinalexamination
HowIwishthatI________EnglishwellwhenIwasincollege!A、hadlearnedB、le
Iamwritingtoyoutotalkabouttakingupoccupationsforcollegegraduate
Allstudentsareeagertoknow________theywillpasstheexamornot.A、ifB、th
A、Tofurtherhereducation.B、Tostartherownbusiness.C、Toteachatcollege.
随机试题
PASSAGETHREE[br]Explainthemeaningof"Sosevereadefeattoldsadlyuponhe
HersuggestionthatthecompanyexpandsitsbusinessinSoutheasternAsia______w
PODIATRIST:FEET::A、lexicographer:dictionaryB、ophthalmologist:eyeC、cartogra
某外资医疗器械公司的人力资源部准备为公司招聘1名大区经理,负责西南市场。西南市场
In1964_____ofHenryOsakaTanner’spa
下列有关成本法的表述中,不正确的是()。A.运用成本法进行企业价值评估,要求对
感染性休克热毒内闭证的治则是A.清热解毒、通腑开窍 B.益气养阴、救逆固脱
下列哪项不属于乡驻地规划必须的内容?()A.提出城镇化目标 B.建立综合防
工程监理人员发现工程设计不符合建筑工程质量标准或者合同约定的质量要求的应当:A.
下列哪项不影响术后伤口的愈合A.术中过多使用电灼止血 B.伤口的张力过大 C
最新回复
(
0
)