首页
登录
职称英语
He has influenced generations of artists but John Baldessari’s own celebrity
He has influenced generations of artists but John Baldessari’s own celebrity
游客
2024-03-07
66
管理
问题
He has influenced generations of artists but John Baldessari’s own celebrity came relatively late. A physically imposing 79-year-old, he seemed slightly uncomfortable at a press conference at the Metropolitan Museum, where a travelling retrospective of his work has just opened for its final stop. Asked to distil his art for the many who have not heard of him, he responded cheerfully that it was not the job of an artist to "spoon-feed" viewers but to make them feel intelligent.
For decades Mr Baldessari has made art that challenges convention. Though his work is heavily conceptual, it is not designed to alienate—and is often very funny. In the wake of abstract expressionism, when painting was all, Mr Baldessari was investigating what it meant to make a painting, what the rules were, and how far he could stretch them. In the 1960s he created a series of works that featured mostly text on canvas, painted by sign professionals. One, in black letters on canvas, reads "PURE BEAUTY". The words sit there like a taunt (嘲弄) , a question, a declaration.
"I do not believe in screwing the bourgeoisie," Mr Baldessari explained in an interview. The irony in his work is not designed to reveal what is vacant in art, or what is silly about those who buy it. He just wants people to question what they are looking at. He pokes fun at the art establishment, but he lets viewers in on the joke. Art, he says, supplies "spiritual nourishment". Asked if a show at the Met sat uncomfortably with his subversive streak, Mr Baldessari did not miss a beat: "I would be happy to hang in a broom closet at the Met. It’s a huge honour."
Mr Baldessari attributes some of his experimentation to having grown up in National City, California, a suburb just north of the Mexican border and well beyond the reach of any art scene. He was culturally isolated, but also free from the pressures of rejection. "I was trying to find out what was irreducibly art." His boldest early work was his "Cremation Project" in 1970, when he ceremonially burned nearly all the paintings he had made between 1953 and 1966. "I really think it’s my best piece to date," he wrote of it at the time.
He supported himself by teaching, mainly at the progressive California Institute of the Arts in Valencia. He earned a reputation for being a revolutionary and generous teacher who inspired students to renounce painting and view art as something that happens in the brain. "Artists are indebted to him," said Maria Prather, who organised the show at the Met. He taught countless people how to make art from the ordinary stuff of life. Now the man himself is finally getting his due. [br] What’s the purpose of John Baldessari’s using irony in his works?
选项
A、He hopes people can challenge what they see.
B、He uses irony to attract people to buy them.
C、He wants to make his work really funny.
D、He uses it to reveal what really matters in art.
答案
A
解析
根据题干中的irony in his works,可以把答题线索定位到第三段的第二句话。第三段的第二句话从反面提到了巴尔代萨里的作品的讽刺性,然后紧接着又从正面介绍了讽刺的目的:“他只是想让人们对看到的东西提出质疑”,这与选项A的表述一致,所以本题选A。选项B很明显不正确,可排除。选项C中提及的funny虽然也是他作品的特点,但它并不和ironic构成因果关系,所以选项C也错误。选项D文中没有提及。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3513991.html
相关试题推荐
HehasinfluencedgenerationsofartistsbutJohnBaldessari’sowncelebrity
HehasinfluencedgenerationsofartistsbutJohnBaldessari’sowncelebrity
HehasinfluencedgenerationsofartistsbutJohnBaldessari’sowncelebrity
Inpreviousgenerations,youngpeoplewereundertheirparents’control;now
【B1】[br]【B13】A、affectB、pressC、influenceD、impressionC本题应当填名词。affect(影响)是动词;
Accordingtoafive-yearstudyofthenation’stopartists,athletesandscholar
Accordingtoafive-yearstudyofthenation’stopartists,athletesandscholar
Accordingtoafive-yearstudyofthenation’stopartists,athletesandscholar
【B1】[br]【B19】A、cancelB、affectC、influenceD、damageB单词内涵理解。affect是及物动词,意为“影响”
【B1】[br]【B18】A、runningB、noticeC、influenceD、affectC这里只能用influence一词。affect(
随机试题
【B1】[br]【B8】aren’t→isn’t此处定语从句中的主语为that,代指oneconstant而非ourlives,故谓语应为单数形式isn
NonverbalCommunicationLikeallanimals,peoplecom
Thefollowingquestionspresentasentence,partofwhichorallofwhichisund
Accordingtoanewsreport,thedivorcerateinChinahasbeenincreasin
仅配筋不同的三种梁(梁1:As=450mm2;梁2:As=600mm2;梁3:A
6的面具有A.5个三角嵴,2个点隙,5条发育沟 B.5个三角嵴,1个点隙,4条
人口红利期,是指随着生育率下降和总人口中劳动适龄人口比重的上升,形成的一个劳动力
A.咳嗽气喘B.神志昏糊C.痰核瘰疬D.肢体麻木E.头晕目眩痰停经络,则
肾上腺素容易氧化变色是因为含有A:酚羟基 B:巯基 C:伯胺基 D:醇羟基
个人品德是通过社会道德教育和个人自觉的道德修养所形成的稳定的心理状态和行为习惯。
最新回复
(
0
)