首页
登录
职称英语
If you fly over the Nazca Desert along the southern coast of Peru, you will
If you fly over the Nazca Desert along the southern coast of Peru, you will
游客
2023-10-16
57
管理
问题
If you fly over the Nazca Desert along the southern coast of Peru, you will see huge drawings in the sand; a monkey, a spider, flowers, triangles, rectangles, zigzags, spirals, even human forms with crowned heads. Also, straight lines can be seen spreading out from a circle, like spokes in a wheel. Some drawings are more than six hundred feet from end to end, longer than two football fields. Some continue for miles, up hills and down valleys. In all, the markings cover 250 square miles of desert. Some drawings are so large that you can tell what they are only by looking at them from the air. But no one knows how they got there, or why.
We do know they were made about two thousand years ago by South American Indians called the Nazcas. The Nazca people lived in a green valley just below a huge stretch of desert called the pampas, meaning "flat place". The air around the pampas is hot and dry, and the pampas gets only about half an inch of rain each year. So the markings made long ago on its sandy, stony surface have not been worn away by the weather even after two thousand years.
To find some clues about why the drawings were made, we can turn to history and anthropology. We know that Spain conquered Peru in 1532. The Spaniards destroyed much of the Peruvian way of life, except in remote regions of the Andes Mountains. Today, descendants of the Peruvian natives who survived live in villages along the mountainsides. Farmers there have to hike thousands of feet each day to reach their fields. On their way, many of them perform religious ceremonies. Those ceremonies offer clues to the meaning of the Nazca lines.
When you look at the drawings from the ground, the lines look like pathways. Along the pathways are stone mounds, littered with scraps of broken pottery. The pathways resemble the mountain paths where today’ s farmers make their religious processions. The farmers leave offerings at stone mounds, which they call wa’ kas, meaning shrines. The offerings include pieces of pottery, seashells, coca leaves, and food.
In these sacred ceremonies, farmers ask the mountain gods and animal spirits of the Andes to send them water. Since similar offerings are found on the lines and mounds of the pampas, it is likely that the ancient Nazcas had similar beliefs. Since the pampas is one of the driest deserts on earth, it makes sense that the Nazcas would worship gods to bring them water. Perhaps the drawings were meant to be viewed by the gods.
Perhaps we will never know the real meaning of the Nazca lines. But we do know that even though the Nazcas had none of our modern technology and few of the comforts of our modern society, they did extraordinary things. They made pottery and cloth with so much detail and colour that it is believed to be some of the best ever made. They developed superior irrigation canals for watering their fields. Then, too, they left us those mysterious drawings in the sand, leaving us wondering still about the people who made them. [br] Why are the Nazcas considered extraordinary?
选项
答案
They made pottery and cloth with so much detail and colour;they developed superior irrigation canals for watering their fields; they left us those mysterious drawings in the sand
解析
题目问的是为什么纳斯卡人被认为是非凡的。文章最后一段提到尽管纳斯卡人没有我们的现代技术,也没有我们现代社会的舒适,但他们做了许多非凡的事情:他们制作的陶器和布料有着如此多的细节和色彩,被认为是有史以来最好的。他们开发了高级的水渠来灌溉农田。他们还在沙滩上留下了那些神秘的画,让我们对画这些画的人感到好奇。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3103388.html
相关试题推荐
Whatcanwelearnfromthenews?[br][originaltext]ThedevastatingsouthernAs
Whatcanwelearnfromthenews?[br][originaltext]ThedevastatingsouthernAs
IfyouflyovertheNazcaDesertalongthesoutherncoastofPeru,youwill
ThesouthernpartofthePacificcoastinCaliforniahasa______climate.A、subt
ThesouthernpartofthePacificcoastinCaliforniahasa______climate.A、subtro
Inthedesert,severewindandsandstormsoftenforcemybusinesstoclosedown
ThesouthernpartofthePacificcoastinCaliforniahasa______climate.A、subtro
CrocodilescannowbefoundinsouthernFlorida.[br][originaltext]Listentot
CrocodilescannowbefoundinsouthernFlorida.[br][originaltext]Listentot
CrocodilescannowbefoundinsouthernFlorida.[br][originaltext]Listentot
随机试题
BillGateswasbornonOctober28,1995intheUnitedStates.A19【M2】photo
投保人甲以其成年子女乙为被保险人,向X保险公司投保意外伤害保险,死亡保险金额为1
发达资本主义国家主导之下的国际经济协调机制包括()A.国际货币基金组织 B.世
制冷机的蒸发式冷凝器的冷凝温度宜比夏季空气调节室外计算湿球温度高()。A.3
web信息系统所需要的进行的测试包括()。①功能测试②压力测试③安装测试④兼容
下列各项中,属于资源税征税范围的是()。A.人造石油 B.与原油同时开采的天
混凝土轴心抗压强度采用尺寸为100mm×100mm×300mm试件时尺寸换算系数
纳税人通过压低生产要素的进价从而将应缴纳的税款转嫁给生产要素的销售者或生产者负担
对于公路工程中出现的一般设计变更的审查,应由( )负责。A.项目法人 B.设计
根据《实施工程建设强制性标准监督规定》,对工程建设规划阶段执行强制性标准的情况实
最新回复
(
0
)