首页
登录
职称英语
Nowadays, computer is becoming more and more widely used. But people are not
Nowadays, computer is becoming more and more widely used. But people are not
游客
2023-08-23
69
管理
问题
Nowadays, computer is becoming more and more widely used. But people are not that familiar with knowledge of computer. How to operate computers still requires much devotion. Computer people talk a lot about the need for other people to become
" computer-literate"
, in other words, to learn to understand computers and what makes them tick. Not all experts agree, however, that this is a good idea.
One pioneer, in particular, David Tebbutt, is the founder of Computertown in UK. Although many people see this as a successful attempt to bring people closer to the computer, David does not see it that way. He said that Computertown UK was formed for just the opposite reason, to bring computers to the people and make them "people-literate".
David first got the idea when he visited one of America’ s best-known computer "guru" figures, Bob Albrecht, Albrecht, in the small university town of Palo Alto in Northern California. Albrecht had started a project called Computertown USA in the local library, and the local children used to call round every Wednesday to borrow some time on the computer there, instead of borrowing library books. Albrecht was always on hand to answer any questions and to help the children discover about computers in their own way.
Over here, in Britain, Computertowns have taken off in a big way, and there are now about 40 scattered over the country. David Tebbutt thinks they are most successful when tied to a computer club. He insists that there be a vast and important difference between the two, although they complement each other. The clubs
cater for
the enthusiasts, who have been with some computer knowledge already, who get together and eventually from an expert computer group. This frightens away non-experts, who are happier going to Computertowns where there are computers available for them to experiment on, with experts available to encourage them and answer any questions. They are not told what to do, how to operate, and they find out.
David Tebbutt finds it interesting to see the two different approaches working side by side. The computer experts have to learn not to tell people about the operating principle of computers, but they have to be able to explain the answers to the questions that people really want to know. In some Computertowns there are question sessions, rather like radio phone-ins, where the experts listen to a lot of questions and then try to work out some structure to answer them. People do not have to learn computer jargons, even to be "computer-literate", but the experts have to translate computer mysteries into easily understood terms; then computers will be easier for people to operate, and the computers will become "people literate". [br] Which of the following is not the difference between computertown and computer club?
选项
A、There are computer fans with some computer knowledge in the club.
B、There are experts in computertowns available to answer any questions.
C、The computertown develops faster than computer club.
D、The computer club may develop into an expert computer group.
答案
C
解析
细节题。根据题干中的“the difference between computertown and computerclub”可定位至第四段。根据第四段第四句“The clubs cater for the enthusiasts,with some computer knowledge already,who get together and eventually from an expertcomputer group.”可知,A、D正确,根据第四段末句“This frightens away non-experts,who are happier going to Computertowns where…,with experts available to encouragethem and answer any questions,…”可知,B项正确,C项意为“电脑城比电脑俱乐部发展更快”,文章并没有提到,故不能构成二者的不同之处。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2949646.html
相关试题推荐
AYoungPerson’sRailcardgivesyoungpeopletheopportunitytopurchasedis
AYoungPerson’sRailcardgivesyoungpeopletheopportunitytopurchasedis
[originaltext]W:Whatanice,quietspotawayfromallthosepeople.Nowtellm
[originaltext]W:Whatanice,quietspotawayfromallthosepeople.Nowtellm
Somepeoplemayovereatbecausethey’reunabletotasteand【B1】______thefat
Somepeoplemayovereatbecausethey’reunabletotasteand【B1】______thefat
Somepeoplemayovereatbecausethey’reunabletotasteand【B1】______thefat
Somepeoplemayovereatbecausethey’reunabletotasteand【B1】______thefat
Somepeoplemayovereatbecausethey’reunabletotasteand【B1】______thefat
Somepeoplemayovereatbecausethey’reunabletotasteand【B1】______thefat
随机试题
Some—suchasliquidoxygen—aresocoldthattheyembrittlemanyconstructionalm
某人按10%的年利率将1000元存入银行账户,若每年计算两次复利(即每年付息两
不能通过重氮化-偶合反应鉴别的药物是( )。A.盐酸丁卡因 B.苯佐卡因
以下各项不属于元认知策略的是( )。A、计划策略 B、组织策略 C、监视策
企业可以针对受训者的特征采取有效措施来促进培训成果转化,其中不包括()。A
一切直接或间接为企业经济活动所需要并能构成生产经营的天然资源或人造资源称为()
关于痛觉,正确的说法包括()。 (A)最难适应的感觉(B)只属于外部感觉
按上述(1)方案,36W灯管配电子镇流器,输入功率为37W,设计之照明功率密
关于成品保护,以下说法错误的是()。A.装饰材料、半成品、构配件、设备的质量检
某安装公司承接一商务楼(地上30层、地下2层)的电梯安装工程,工程有32层
最新回复
(
0
)