首页
登录
职称英语
[originaltext] In the early days of nuclear power, the United States made mo
[originaltext] In the early days of nuclear power, the United States made mo
游客
2023-08-22
64
管理
问题
In the early days of nuclear power, the United States made money on it. But today opponents have so complicated its development that no nuclear plants have been ordered or built here in 12 years.
The greatest fear of nuclear power opponents has always been a reactor "meltdown". Today, the chances of a meltdown that would threaten U.S. public health are very little. But to even further reduce the possibility engineers are testing new reactors that rely not only on human judgment to shut them down but on the laws of nature. Now General Electric is already building two advanced reactors in Japan.(25)But don’t expect them even on U.S. shores unless things change in Washington.
(25)The procedure for licensing nuclear power plants is a bad dream.(24)Any time during, or even after, construction, an objection by any group or individual can bring everything to a halt while the matter is investigated or taken to court. Meanwhile, the builder must add nice but- not-necessary improvements, some of which force him to knock down walls and start over. In every case when a plant has been opposed, the Nuclear Regulation Commission has ultimately granted a license to construct or operate. But the victory often costs so much that the utility ends up abandoning the plant anyway.
A case in point is the Shoreham plant on New York’s Long Island.(25)Shoreham was a virtual twin to the Millstone plant in Connecticut, both ordered in the mid 60s’. Millstone, complete for $101 million, has been generating electricity for two decades. Shoreham, however, was singled out by antinuclear activists who, by sending in endless protests, drove the cost over $5 billion and delayed its use for many years.
Shoreham finally won its operation license. But the plant has never produced a watt power.
Questions 23 to 25 are based on the passage you have just heard.
23. How is the author’s attitude towards the development of nuclear power?
24. What has made the procedure for nuclear plants a bad dream?
25. What is Millstone in this passage?
选项
A、Negative.
B、Neutral.
C、Positive.
D、Questioning.
答案
C
解析
态度题。作者虽然没有明说他对于开发核能的态度,但从一些细节还是可以听出作者的态度的。如:“Butdon’t expect them even on U.S.shores unless things change inWashington.”“除非政府政策有所改变,否则别指望在美国建立核反应堆。”又如:“The procedure for licensing nuclear powerplants is a bad dream.”可见,作者是觉得没有必要对开发核能这么谨慎。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2947204.html
相关试题推荐
TheUnitedStatesisoneofthefewcountriesintheworldthathasanoffic
TheUnitedStatesisoneofthefewcountriesintheworldthathasanoffic
TheUnitedStatesisoneofthefewcountriesintheworldthathasanoffic
TheUnitedStatesisoneofthefewcountriesintheworldthathasanoffic
StartupNuclearEnergyCompaniesAugurSafer,CheaperAtomicPowerA)N
StartupNuclearEnergyCompaniesAugurSafer,CheaperAtomicPowerA)N
StartupNuclearEnergyCompaniesAugurSafer,CheaperAtomicPowerA)N
StartupNuclearEnergyCompaniesAugurSafer,CheaperAtomicPowerA)N
StartupNuclearEnergyCompaniesAugurSafer,CheaperAtomicPowerA)N
StartupNuclearEnergyCompaniesAugurSafer,CheaperAtomicPowerA)N
随机试题
Whohasgotapencil?[originaltext]M:Excuseme,LiPing.MayIborrowyourpen
Ensuringaccesstoqualitybasiceducationiscriticalforremovingchildren
【B1】[br]【B8】[originaltext]Asummaryofthephysicalandchemicalnatureofli
If[img]2011q3/ct_egmatqm_egmatqchoose_0454_201121[/img]forallnumbersq,r,s
TheOriginsofPlantandAnimalDomesticationP1:Plantandanimaldomestication
[originaltext]M:Hello,ProfessorJohnson.W:Hello,Tony,sowhatshallwewor
近代密码学认为,一个密码仅当它能经得起()时才是可取的。A.已知明文攻击 B
根据《深圳证券交易所创业板上市公司重大资产重组审核规则》,下列关于审核机构审核的
斯巴达克人为了提高后代的战斗力,对新生婴儿都要进行身体素质测试。他们把出生的婴儿
B该题有两种法。 方法一:对比法。 把图示等腰三角形单元体与纯剪切应力状态对比。把两个直角边看作是纯剪切应力状态中单元体的两个边,则σ和τ所在截面就相当于
最新回复
(
0
)