首页
登录
职称英语
Business cards have been around a long time in one form or another. The Chine
Business cards have been around a long time in one form or another. The Chine
游客
2023-08-14
77
管理
问题
Business cards have been around a long time in one form or another. The Chinese invented calling cards in the 15th century to give people notice that they intended to visit. European merchants invented trade cards in the 17th century to act as miniature advertisements.
Lots of companies try to turn their cards into miniature plugs for their products. Employees at Lego give out miniature plastic figures with their contact details stamped on them. McDonald’s business cards are shaped like a portion of fries. A Canadian divorce lawyer once gave out cards that can be torn in two—one half for each of the feuding spouses.
Such tricks can quickly pall. For techno-utopians, they just go to show that the physical business card is in its death throes(垂死挣扎). After all, why bother exchanging bits of thick paper at all when you can simply swap electronic versions by smartphone?
However, one can just as well argue the opposite: that business cards are here to stay, and in a blizzard(大风雪)of meetings and correspondence, it is more important than ever that your card stands out. Attempts to reinvent business cards for the digital age have got nowhere.
That business cards are thriving in a digital age is a forceful reminder that there is much about business that is timeless. Take, for instance, the eternal and inescapable question of whether you can trust someone. The number of things that machines can do better than humans grows by the day. But they cannot look people in the eye and decide what sort of person they are.
And they cannot transform acquaintanceships into relationships. A good deal of business life will always be about building social bonds—having dinner with people, playing sport with them, even getting drunk with them—and the more that machines take over the quantitative stuff the more human beings will have to focus on the touchy-feely.
The rapid advance of both globalization and virtualization means that this trust-building process is becoming ever more demanding. Managers have to work harder at establishing trust with people from different cultures: chief executives of global organizations routinely spend three out of every four weeks traveling. They also have to get better at using personal meetings to reinforce bonds that were first formed over the phone or internet.
Here, business cards are doubly useful. They can be a quick way of establishing connections, and can also act as a physical reminder that you have actually met someone rather than just Googled them. Rifling(搜索)through piles of different cards helps to summon up memories of meetings in ways that simply looking through uniform electronic lists never would. [br] What is this passage mainly about?
选项
A、Why business cards thrive in digital age.
B、When business cards will be replaced.
C、How elaborately the cards can be designed.
D、What business cards can help managers do.
答案
A
解析
主旨大意题。本题考查对全文主旨的把握。文章从名片的历史渊源谈起,并介绍了名片各种独出心裁的设计,随后反驳了有些人对名片在数字时代是否还有存在意义的质疑,指出名片在当今的商务世界仍有着不可替代的作用和价值,并具体解释了其中的原因。综合看来,文章的主要笔墨都花在了解释商务名片为何在数字时代繁盛的原因上,故答案为A)。B)“商务名片何时会被取代”,作者在文中反驳了商务名片会被取代的观点,并解释了它会继续繁盛的原因,可见B)与文意相悖,故排除;C)“名片的设计可以如何精巧”,文章仅仅在第二、三段涉及名片设计的精巧,C)无法概括全文,故排除;D)“名片可以帮助经理人做什么”,文章虽然在后半部分涉及这个问题,但目的还是为了支持之前提出的观点,即名片不会消亡,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2926227.html
相关试题推荐
"Lifelonglearning"isaphrasebelovedbybusinessschools.Butnot,itsee
"Lifelonglearning"isaphrasebelovedbybusinessschools.Butnot,itsee
"Lifelonglearning"isaphrasebelovedbybusinessschools.Butnot,itsee
[originaltext]Startingabusinessisnevereasy.ButanorganizationlikeT
[originaltext]If(13)NewZealandbusinessmanGarethMorganhashisdruthers,
[originaltext]If(13)NewZealandbusinessmanGarethMorganhashisdruthers,
[originaltext]Everyyeararoundnow,tensofthousandsofDVDsofmoviesst
[originaltext]Everyyeararoundnow,tensofthousandsofDVDsofmoviesst
Englishistheleadinginternationallanguage.Indifferentcountriesaround
Englishistheleadinginternationallanguage.Indifferentcountriesaround
随机试题
In1932,inthedepthofthedepression,theAmericanpeoplechose______asthe
她英语教得很好。SheisagoodteacherofEnglish.英美人一般不会说SheteachesEnglishwell,这种表达语意
A、TherearemoresenatorsinAmerica.B、ThesenatorsintheUSaremorerational
根据全国老龄工作委员会(theChinaNationalCommitteeOnAging)的数据来看,到2053年,中国60岁及以上的老人数量
根据《金融企业准备金计提管理办法》和《商业银行贷款损失准备金管理办法》相关规定,
抗心律失常药物中仅能用于室性心律失常的药物是A、利多卡因 B、奎尼丁 C、胺
规定“国家培养青年、少年、儿童在品德、智力、体质等方面全面发展”内容的是()
设真空中点电荷+q1和点电荷+q2相距2a,以+q1为中心、a为半径形成封闭球面
依票据法原理,票据具有无因性、设权性、流通性、文义性、要式性等特征。关于票据特征
流动式起重机的( )是选用流动式起重机的依据。A.额定起重量 B.最大起升高
最新回复
(
0
)