首页
登录
职称英语
A blind baby is doubly handicapped. Not only is it unable to see, but becaus
A blind baby is doubly handicapped. Not only is it unable to see, but becaus
游客
2023-08-14
60
管理
问题
A blind baby is doubly handicapped. Not only is it unable to see, but because it cannot receive the visual stimulus from its environment that a sighted child does, it is likely to be slow in intellectual development. Now the ten-month old son of Dr. and Mrs. Dennis Daughters is the subject of an unusual psychological experiment designed to prevent a lag in the learning process. With the aid of a sonar-type electronic device that he wears on his head, infant Dennis is learning to identify the people and objects in the world around him by means of echoes.
The device is a refinement of the "Sonicguide", an instrument produced by Telesensory Systems, Inc., of Palo Alto, Calif., and used by blind adults in addition to a sane or guide dog. As adapted for Dennis, it consists of a battery-powered system about the size of a half dollar that is on a headgear. A transmitter emits an ultrasonic pulse that creates an 80 degree cone of sound at 6 feet. Echoes from objects within the cone are perceived as sounds that vary in pitch and volume with the size and distance of the object.
The closer an object is, the lower the pitch, and the larger the object, the louder the signal. Hard surfaces produce a sharp ping, while soft ones send back signals with a slightly fuzzy quality. An object slightly to the right of Dennis sends back a louder sound to his right ear than to the left. Thus, by simply moving his head right and left and up and down, he can not only locate an object but also get some notion of its shape and size, thanks to the varying qualities of sounds reaching his ears as the cone of ultrasound passes its edges. Dennis likes to use the device to play a kind of peek-a-boo with his mother. Standing on her knee and facing her directly, he receives a strong signal in both ears. By turning his head away, he makes her seem to disappear. "From the first time he wore it," says Mrs. Daughters, "it was like a light going on in his head."
What remains to be determined is how well the device will help Dennis cope with his surroundings as he begins to walk and venture further into his environment Meanwhile, Telesensory, Inc. is working on the development of sonar device with somewhat the same sensitivity as Dennis’s for use by school-age children. [br] Infant Dennis becomes the subject of the experiment most probably because ______.
选项
A、he already lags behind the sighted children
B、he leads a life as normal as any other children
C、he is at the early stage of the learning process
D、he has the aid of a sonar-type electronic device
答案
C
解析
首段首句提到的a blind baby,第3句提到的ten-month old和末句提到的infant以及第3句和第4句提到的learning,都表明Dennis成为研究对象是因为做实验的是盲童从小的学习过程,Dennis年龄很小,正处于学习的最初的阶段,符合做实验的条件,因此可推断本题应选C。虽然实验是为了防止盲童在学习上lag behind,但这并不意味着Dennis已经lag behind,因此A不正确;B文中没有提及;D是Dennis成为研究对象后特意为他设计的,并不是使他成为研究对象的原因。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2924866.html
相关试题推荐
Depression[A]Inbed,youtossandturn,unabletogetagoodnight’sslee
Depression[A]Inbed,youtossandturn,unabletogetagoodnight’sslee
Depression[A]Inbed,youtossandturn,unabletogetagoodnight’sslee
Depression[A]Inbed,youtossandturn,unabletogetagoodnight’sslee
Depression[A]Inbed,youtossandturn,unabletogetagoodnight’sslee
[originaltext]M:Howdidyoufindthisjob?W:Well,IknewtheshopbecauseI
[originaltext]YoucouldsaythatJosephCornellbecameanartistbecauseof
[originaltext]YoucouldsaythatJosephCornellbecameanartistbecauseof
Ablindbabyisdoublyhandicapped.Notonlyisitunabletosee,butbecaus
Ablindbabyisdoublyhandicapped.Notonlyisitunabletosee,butbecaus
随机试题
WhenpeoplesaythatCambridgeisauniversitytown,theydonotmeanthati
在生产或工作岗位从事各种劳动的职工,围绕企业方针目标和现场存在的问题,以改进质量
近反射中没有A.瞳孔的缩小 B.双眼球内聚 C.睫状肌收缩 D.晶状体变凸
所谓供给是指厂商在一定时间内,在一定条件下,对某一商品愿意并且有商品出售的数量。
电动吸痰器吸痰的原理为A、负压原理 B、虹吸原理 C、空吸原理 D、静压原
预防电气线路短路的措施不包括()。A.在线路上应按规定安装断路器或熔断器 B
市场监管是现代政府的基本职能之一。从概念上说,市场监管主要是指政府依据法律规定和
统计表与统计图是统计描述的重要工具。在日常工作报告、科研论文中,常将统计分析的结
城市地铁车站常用的施工方法有()。A.明挖法 B.盖挖法 C.盾构法 D
关于工程建设中民事责任承担的说法,正确的是()。A.发包人按照“折价返还”
最新回复
(
0
)