首页
登录
职称英语
[originaltext]The Greek philosopher Socrates taught "the man who is master of h
[originaltext]The Greek philosopher Socrates taught "the man who is master of h
游客
2023-07-18
93
管理
问题
The Greek philosopher Socrates taught "the man who is master of himself is truly free". By being master of oneself he meant first knowing oneself, one’s faults and weak nesses and one’s good points, without making any pretence, and then being able to control oneself. This knowledge of himself was what helped a man to be courageous, and the courageous man has a very important sort of freedom: freedom from fear.
Socrates himself always felt free to teach what he thought was right; however, this might make him unpopular with the powerful people in Athens. Some of the rulers in Athens did not like people to be encouraged to ask too many questions; they feared that people would begin asking questions about what their rulers were doing. So they accused Socrates of teaching young men evil things. At last they had him arrested and sentenced him to death. During the 30 days that lay between Socrates’ trial and execution, his friends and pupils were allowed to spend a great deal of time with him in his prison. They were astonished to find that he was calm and cheerful and seemed to have no fear of dying. He talked to them and taught them just as he used to in the streets and market places of the city.
The Greeks’ way of executing people was to make them drink a cup of deadly poison. When the poison was brought to Socrates, his friends were in tears, but Socrates took the cup quietly and drank it as if it were a glass of wine at a banquet.
选项
A、Socrates was hanged by the rulers of Rome.
B、Socrates was calm and cheerful after he was arrested.
C、Socrates’ ideas had a great influence upon the Western culture.
D、Socrates’ friends and pupils did a lot to help Socrates out of prison.
答案
B
解析
What do we learn from the passage?
细节题。选项[B]符合材料中事实情况,依据是They were astonished to find that he was calm and cheerful and seemed to have no fear of dying。[A]、[D]两个选项在文中没有提及。 [C]不符合苏格拉底饮鸩而亡的事实。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2848163.html
相关试题推荐
[originaltext]TheengineerCamilloOlivettiwas40yearsoldwhenhestarte
[originaltext]TheengineerCamilloOlivettiwas40yearsoldwhenhestarte
[originaltext]TheengineerCamilloOlivettiwas40yearsoldwhenhestarte
[originaltext]M:Hi,Helen,I’vebeenlookingforyou!W:Really?Suchacoinci
[originaltext]M:Hi,Helen,I’vebeenlookingforyou!W:Really?Suchacoinci
[originaltext]M:Hi,Helen,I’vebeenlookingforyou!W:Really?Suchacoinci
[originaltext]M:Thenewmayorisreallyagoodpublicspeaker.Thespeechhed
[originaltext]Inthehistoryofhumancivilization,useofprisonsaspunis
[originaltext]Inthehistoryofhumancivilization,useofprisonsaspunis
[originaltext]TheInternationalMonetaryFund(IMF)hasraiseditspredicti
随机试题
Someenvironmentalistsaredubiousofthestatementthattheairqualityinthis
Whenyoubuysomethingandpayforitwithbillsorcoins,youarepaying【B1
设X~N(3,22),则P{1<X<5}=( )。()A.Φ(5)-Φ(1)
关于地震的震级与烈度的关系,下列说法中()是正确的。A.烈度与震级大小无关
无机结合料稳定材料无侧限抗压强度试验方法中,试件制备的方法有()。A.静压
根管治疗中最严重的并发症是()A.侧穿根管壁 B.器械落入消化道
某饭店集团充分利用自己在饭店技术、营销、管理等方面的优势,并购了一定数量的饭店,
由强烈的精神刺激引发的幻觉是()单选A.真性幻觉 B.心因性幻觉 C.
甲公司20×7年至20×9年发生如下业务: (1)甲公司20×7
井筒离特大含水层较近,以及采用冻结法施工的井筒,检査钻孔不得布置在()A.井筒
最新回复
(
0
)