首页
登录
职称英语
共用题干 第二篇Going Her Own WayWhen she was t
共用题干 第二篇Going Her Own WayWhen she was t
练习题库
2022-08-02
60
问题
共用题干第二篇
Going Her Own Way
When she was twelve,Maria made her first important decision about the course of her life.She decided
that she wanted to continue her education.Most girls from middle-class families chose to stay at home after
primary school,though some attended private Catholic"finishing"schools.There they learned a little about
music,art,needlework,and how to make polite conversation. This was not the sort of education that interested
Maria-or her mother. By this time,she had begun to take her studies more seriously.She read constantly
and brought her books everywhere.One time she even brought her math book to the theater and tried to study
in the dark.
Maria knew that she wanted to go on learning in a serious way.That meant attending the public high
school,something that very few girls did.In Italy at the time,there were two types of high schools:the
"classical"schools and the"technical"schools. In the classical schools,the students followed a very tradi-
tional program of studies,with courses in Latin and Greek language and literature,and Italian literature and
history. The few girls who continued studying after primary school usually chose these schools.
Maria,however,wanted to attend a technical school.The technical schools were more modern than the
classical schools and they offered courses in modern languages,mathematics,science,and accounting. Most
people一including Maria's father一believed that girls would never be able to understand these subjects.
Furthermore,they did not think it was proper for girls to study them.
Maria did not care if it was proper or not.Math and science were the subjects that interested her most.
But before she could sign up for the technical school,she had to win her father's approval. She finally did,
with her mother's help,though for many years after,there was tension in the family. Maria's father continued to
oppose her plans,while her mother helped her.
In 1883,at age thirteen,Maria entered the"Regia Scuola Tecnica Michelangelo Buonarroti"in Rome.
Her experience at this school is difficult for us to imagine.Though the courses included modern subjects,the
teaching methods were very traditional. Learning consisted of memorizing long lists of facts and repeating
them back to the teacher. Students were not supposed to ask questions or think for themselves in any way.
Teachers were very demanding;discipline in the classroom was strict;punishment was severe for those who
failed to achieve or were disobedient.We can infer from this passage that__________.A:girls usually attended private primary schoolsB:only girls attended classical schoolsC:girls did not like going to schoolD:Maria was a girl who had very strong will
选项
We can infer from this passage that__________.
A:girls usually attended private primary schools
B:only girls attended classical schools
C:girls did not like going to school
D:Maria was a girl who had very strong will
答案
D
解析
由文章第三段第一句话“Maria, however, wanted to attend a technical school.”可知答案为C。
由文章第一段第三句话“Most girls from middle-class families chose to stay at home afterprimary school...”可知答案为B
由文章第三段倒数第二句话“Most people including Maria' s father believed that girls would never be able to understand these subjects.”说明玛利亚的父亲对女人所持的是传统观念。
由文章最后一段最后一句话可知,在那时的意大利高中学校中,教师是非常严格的。
文章内容表明,玛利亚意志非常坚定,她冲破传统的束缚,进了她向往的技校。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/1501111.html
本试题收录于:
综合A题库综合类分类
综合A
综合类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
[originaltext]TheMedicineMan
下列哪些零件不属于涡旋式压缩机?()A.十字联轴节 B.滑阀 C.涡旋体
治疗普通型流脑的首选抗菌药物是A、青霉素 B、磺胺药 C、氨苄西林 D、红
与白血病发病无关的是A:药物化学因素 B:病毒因素 C:物理因素 D:免疫
以下关于工业工程的说法错误的是()A:其研究对象是人、原材料、设备等资源构成的工
谈谈你对“火车跑得快,全靠车头带”的理解
关于炎症时血管通透性增加的描述,哪项是错误的A.内皮细胞间隙增大 B.内皮细胞
下列()属于对风险的度量指标。A.方差 B.标准差 C.投资收益率 D.
在下颌骨内侧面,位于二腹肌窝后上方的腺窝是A:下颌下腺窝 B:卵圆窝 C:舌
在公司制企业中,作为股东会议的常设权力机构,代表股东利益进行重大决策的是()。A
最新回复
(
0
)